LEGALNI SPAM? Fejsbuk počinje da naplaćuje poruke 1 dolar

Najpoznatija društvena mreža testira novu opciju sa kojom će poruke koje šaljete osobama sa kojima niste prijatelj naplaćivati jedan dolar, a nama se čini da će to dovesti do ogromnog povećanja neželjenih poruka

  • 1

Ukoliko počnete da primećujete da vam u Fejsbuk inboks stižu poruke ljudi koji nisu među vašim prijateljima, evo i zašto se to događa.

Fejsbuk je objavio da testira novu opciju sa kojom će poruke koje šaljete osobama s kojom niste prijatelj naplaćivati 1 dolar.

Trenutno, ukoliko šaljete poruke osobama s kojima niste prijateljski povezani, moglo bi da se dogodi da završe u delu  "Other tab", podkategoriji unutar vašeg inboksa, koja u osnovi služi kao spem folder. Sa novom opcijom imaćete mogućnost da platite da vaša poruka završi u glavnom inboksu.

Korisnici će imati mogućnost da takve poruke označe kao spam i prebace ih u "Other tab" što će značiti i da pošiljalac više neće moći da pošalje poruku u njihov inboks. Ako primalac to ne napravi, pošiljalac će moći da mu pošalje neograničen broj poruka nakon što jednokratno uplati naknadu od jednog dolara.

Fejsbuk je napravio ovu promenu kao pokušaj da stane na put spemovima, tako što će, kako se oni nadaju, nametanjem troškova pošiljaocu odvratiti ljude od slanja neželjenih poruka.

Mada, nama se čini da će ovo dovesti do ogromnog povećanja spema, jer će svako moći da vam bombarduje inboks, od anketara i prodavaca, pa do bivših devojaka ili momaka.

Nešto slično nudi i LinkedIn gde premium korisnici mogu da šalju poruke osobama koji su izvan njihove mreže.

(B.Š. / izvor: Mashable)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MotherHcker

    22. decembar 2012 | 11:05

    HAHAHAHA ada ne sprdajte se kakvo naplacivanje poruka ahahah

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA