USKORO: Instagram uvodi reklame

- Kompanija traži način da zaradi novac i namerava da uvede reklame u narednih godinu dana. Pokušavamo da pronađemo način na koji ćemo moći da integrišemo oglase u aplikaciji za deljenje fotografija bez otežavanja, a i da to ne bude dosadno korisnicima - navode u kompaniji

  • 0

Kompanija Instagram najavila je da će 2014. godine početi sa prodajom oglasnog prostora, pa će svi korisnici popularne mreže od sada u svom feedu videti reklame poput onih na Facebooku.

Kompanija traži način da zaradi novac i namerava da uvede reklame u narednih godinu dana. Pokušavamo da pronađemo način na koji ćemo moći da integrišemo oglase u aplikaciji za deljenje fotografija bez otežavanja, a i da to ne bude dosadno korisnicima - rekla je direktorka poslovnih operacija Emili Vajt novinarki "Wall Street Journala" Evelin Rusli.

Glavni problem trenutno predstavlja način na koji bi se reklame prikazivale. Dok Instagram traži da se oglasi postavljaju na Discover stranici, ili u rezultatima pretraživanja, potencijalnim oglašivačima zanimljiviji je prikaz posebne slike koja bi nakon klika vodila do njihovih stranica.

Podsetimo, društvena mreža Facebook kupila je Instagram u aprilu 2012 godine. Iz Zakerbergove kompanije navodi se da su oni od tada tražili način kako bi ovu najpopularniju aplikaciju za deljenje fotografija doveli do najvećeg broja korisnika, u čemu su i uspeli.

Nedavno su objavljeni rezultati koji govore da je u prvih šest meseci oko 50 miliona ljudi imalo ovu aplikaciju, a da se taj broj povećao govori podatak da je u narednih 13 meseci Instagram posedovalo 150 miliona korisnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA