Prvi telefon tvorca Androida stigao na tržište: Spremljen je i lukav plan kako će pobediti Apple i ostalu konkurenciju

Smartfon Essential zapravo je prvi korak plana tvorca Androida, Endija Rubina, da zavalada tržištem

  • 0

Endi Rubin, tvorac Android operativnog sistema, je pre pre nekoliko meseci najavio pametni telefon Essential koji ovih dana kreće u prodaju u SAD. Međutim, Rubinov cilj nije samo proizvodnja telefona.

Tvorac Androida predstavio svoj prvi smartfon: Zbog ovih stvari bi mogao da oduva konkurenciju!

Prema njegovim rečima, pokretanje startupa koji bi se masovnije bavio dizajnom i prodajom telefona bilo bi izuzetno teško zbog jake konkurencije. Smartfon Essential zapravo je prvi korak Rubinovog plana da zavalada tržištem pametnih domova, i svih gedžeta koji ga čine.

Do kraja godine, Essential planira da lansira pametni zvučnik, Essential Home, a razvija se i novi operativni sistem Ambient, koji bi trebalo da povezuje sve pametne uređaje koje imate, poput termostata, zvučnika ili kućnih aparata.

Rubin smatra da je za sve to neophodno imati dobar pametni telefon.

Essential Phone poseduje "edge-to-edge" ekran koji je po mišljenju mnogih bolji nego displej na Samsung Galaxy S8 uređaju, zato što se prostire čitavom prednjom stranom do samog vrha gde je oko njega ubačena prednja kamera sa potrebnim senzorima.

Foto: Essential

Essential Phone "ispod haube" ima sve što se očekuje od jednog flegšip modela za 2017. godinu - Qualcomm 835 procesor, 4 GB RAM i 128 GB interne memorije. Takođe, ovaj telefon ne bi trebalo da dolazi sa brojnim nepotrebnim softverom po kojem su poznati brojni proizvođači Android uređaja.

Kućište telefona napravljeno je u kombinaciji titanijuma i keramike i može da "preživi" pad sa određene visine bez ogrebotina. Još jedna stvar koja je specifična za ovaj uređaj je ta da on na sebi nema nijedan logo.

Foto: Essential

Ovaj smartfon dolazi i sa dual-camera sistemom na pozadini, odnosno sa dva senzora, od kojih će jedan beležiti monohromatske fotografije, isto kao što to čine Huawei P9 i P10 modeli. Prednja kamera ima osam megapiksela i mogućnost snimanja 4K videa.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA