≫ 

Google lansira novi telefon: Evo šta sve znamo o njemu

Iako se do sada u javnosti pojavilo već mnogo tračeva i pričica o tome šta će novi Pixel imati od opcija, kako će biti unapređen i šta to korisnici mogu da očekuju, čelnici kompanije su odlučili da stanu na put dezinformacijama i sami otkriju nekoliko detalja o svojim modelima

  • 1

Apple je nedavno predstavio čak tri nova modela telefona koji bi trebalo uskoro da se pojave na tržištu, a kompanija Google najavila je da će 4. oktobra predstaviti svetu svoj novi telefon Pixel.

Iako se do sada u javnosti pojavilo već mnogo tračeva i pričica o tome šta će novi Pixel imati od opcija, kako će biti unapređen i šta to korisnici mogu da očekuju, čelnici kompanije su odlučili da stanu na put dezinformacijama i sami otkriju nekoliko detalja o svojim modelima. U iščekivanju zvaničnog otkrivanja telefona, evo šta smo sve uspeli da saznamo o njemu.

Dva nova modela različitog dizajna

Za sada je najavljeno da će se novi Pixel pojaviti u dve varijante, pa se moglo pretpostaviti da će jedan biti manji, a drugi veći, kao što proizvođači telefona uglavnom i rade. Ono što je sada sigurno jeste da će im se dizajn razlikovati. Rečeno je da će veći model biti dizajniran kao premijum model, tako da ima tanji okvir oko ekrana, a oko celog telefona čuveno Pixel staklo kao zaštitu.

Pixel 2 će imati viši ekran

Procurila je informacija da će veći, premijum model telefona dizajnirati i proizvoditi LG. Ono što je takođe zanimljivo jeste i to da će visina njegovog ekrana biti veća od uobičajene na koju smo svi navikli.

Navodno se očekuje da će ekran biti veličine šest inča, sa rezolucijom 1440p, a da će odnos visine i širine biti 18:9, što se razlikuje od tradicionalnih 16:9 na koje smo svi navikli. Reč je o velikom telefonu koji će se koristiti gotovo kao tablet.

Radiće na stisak

Foto: Tanjug/AP

Moramo se ograditi i reći da je za sada reč o glasini, ali postoji velika verovatnoća da će novi Google-ov telefon preuzeti jednu od novih opcija HTC telefona. Reč je o stisku. Naime, na stranicama telefona postojaće senzori koje ćete moći da pritisnete, odnosno stisnete i da tom prilikom pokrenete neku od funkcionalnosti. Na vama će ostati da podesite i jačinu stiska koja je potrebna kako bi se ova opcija pokrenula, a jedan od standardnih dodataka koji nam u tome može pomoći jeste Google Assistant.

Stereo zvučnici bez ulaza za slušalice

Takođe se priča da će veća opcija Pixel telefona, odnosno kako ga blogeri trenutno nazivaju Google Pixel XL, doći sa opcijom stereo zvučnika, odnosno da će im, pored postojećeg zvučnika, dodati još jedan zvučnik.

Međutim, ono što će u tom slučaju biti žrtvovano jeste ulaz za slušalice. Sa druge strane, već je bilo nekih govorkanja o tome da nijedan od novih Google-ovih telefona neće imati ovaj uobičajeni ulaz, tako da postoji velika verovatnoća da će XL zapravo biti stereo.

Foto: Flickr/portalgda

Da li vas inspiriše ovakav razvoj mobilnih tehnologija?

Ako želite da se kao programer okušate u razvoju softvera za telefone, važni su vam priznati sertifikati i relevantno znanje. Ni jedno ni drugo nećete dobiti kratkim, jednomesečnim kursom.  Potrebna vam je kvalitetna obuka za programera, koju organizuju stručnjaci sa velikim iskustvom u ovoj oblasti, i kojoj ćete posvetiti bar 12 meseci kako biste usavršili sve potrebne veštine.

Napravite pravi korak i upišite programiranje mobilnih aplikacija. Možda se baš vi nađete na lansiranju sledećeg Pixel telefona.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA