Samsung donosi revoluciju na polju baterija za mobilne telefone: Punićemo ih 5 puta brže i trajaće mnogo duže

Tehnologija je razvijena od strane SAIT (Samsung Advanced Institute of Technology) i implementira baterije sa ekstremno visokom gustinom volumetrijske energije

  • 3

Kompaniji Samsung odobren je patent za "loptu/kuglicu od grafena", koja bi mogla da bude od izuzetnog značaja za budući razvoj baterija za mobilne telefone.

Ako vam je Wi-Fi na mobilnom uključen dok spavate, odmah prestanite sa tim: Telefon će vam se pokvariti mnogo brže!

Tehnologija je razvijena od strane SAIT (Samsung Advanced Institute of Technology) i implementira baterije sa ekstremno visokom gustinom volumetrijske energije, koja im omogućava da traju oko 45% duže nego trenutna generacija baterija.

Pored toga što duže traju, Samsungove nove kuglice od grafena omogućavaju i da se baterije brže pune - do pet puta brže u odnosu na aktuelno vreme punjenja, piše "Phone Arena". 

Ovo znači da za 12 minuta, litijum-jonska baterija sa kuglicama od grafena može da se napuni onoliko koliko se regularna litijum-jonska baterija napuni za sat vremena.

Takođe, ove baterije mogu da podnesu rad na temperaturama od oko 60 stepeni Celzijusa, što ih čini i odličnim kandidatima za upotrebu u električnim automobilima.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eric Davidich

    29. novembar 2017 | 11:44

    Ali će zato na zimskim uvjetima biti problem s korištenjem,dolazilo bi do stvrdnjavanja te mase..

  • Pink panter

    5. decembar 2017 | 09:31

    Na ovo se ceka citava dekada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA