≫ 

Skandal sa usporavanjem iPhonea se upravo pretvorio u potpunu katastrofu za Apple

Tehnološki gigant iz Kupertina nedavno se našao usred skandala koje je upravo možda prerastao u totalnu katastrofu

  • 8

Apple je nedavno potvrdio da je usporavao prethodne verzije iPhone modela kako bi produžio njihovi životni i produžio trajanje baterije, a ova tvrdnja je dovela do besa korisnika.

Neće vam pasti na pamet da čačkate bateriju telefona kada vidite šta može da vam se desi ako napravite i najmanju grešku (VIDEO)

Mnogi su optužili kompaniju da pokušava da sakrije problem sa baterijom, umesto da ponudi rešenje poput besplatne zamene baterije, a sve to dovelo je do niza tužbi koje od kompanije traže na milijarde dolara.

Međutim, kako tvrdi Bloomberg, Ministarstvo pravosuđa SAD i mnoge druge državne agencije sada su počele da se interesuju za celokupnu situaciju.

Foto: Guliver/Justin Sullivan/Getty

Njihove istrage bi trebalo da otkriju da li je Apple prekršio bilo kakve bezbednosne zakone u vezi sa finansijskim izveštajima, kao i to da li su investitori bili prevareni u vezi sa performansama starih modela.

Vlada SAD je takođe od kompanije tražila određene detalje koje uključuju i javna saopštenja kompanije.

Ipak, istraga je trenutno u početnoj fazi, tako da je isuviše rano za donošenje zaključaka o daljim posledicama za Apple.

Foto: Tanjug/AP

Kompaniji u poslednje vreme sreća uopšte nije naklonjena pošto je pogođena sa nekoliko tužbi nakon ovog skandala.

Pred Appleom je 8 različitih tužbi, a samo jedna od njih zahteva isplatu od 999 milijardi dolara.

Sve tužbe podnete su u različitim federalnim sudovima tokom prošlog meseca, a mušterije se žale na manjak transparencije u radu kompanije i namerno "sakaćenje" performansi njihovih telefona.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    2. februar 2018 | 14:12

    Cist neo liberalni kapitalizam samo profit a imaju monopl i dobru reklamu a ljudi ko stado de jedan tu i svi drugi a ajfon 8 isti ko ajfon 7 a ajfon 7 isti ko ajfon 6 ali reklama i propaganda su cudo procitajte intervju suosnivaca epla covek koji ima milione

  • avga

    3. februar 2018 | 13:47

    Niko nikoga ne bije po usima da kupi Iphone, sve je to stvar licnog izbora.

  • Roki

    2. februar 2018 | 21:10

    Mafia prava, to su radili da narod kupuje novije modele Aifona. Koji bilmezi i sta se sete, kao da je narod potpuno glup. Kaubojska posla, u glavama uvek neka pljacka i prevara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA