≫ 

Pogledajte kako izgleda Appleovo rešenje za problem sa baterijom iPhonea

Kompanija je obećala rešenje - i sada je ispunila svoje obećanje

  • 0

Kao deo svog molimo-vas-nemojte-da-nas-tužite izvinjenja nakon što je otkriveno da Apple "petlja" oko brzine telefona kako bi zaštitila dužinu trajanja baterije, kompanija je objavila da će vrlo brzo predstaviti rešenje za ovaj problem.

Skandal sa usporavanjem iPhonea se upravo pretvorio u potpunu katastrofu za Apple

I to se sada desilo. Apple je objavio nova podešavanja za iPhone koja bi trebalo da reše problem sa dugovečnošću baterije.

Nove opcije se nalaze unutar "Battery Health" menija, koji se nalazi pod "Battery" tabom u iOS-u 11.3.

Printksrin: Youtube/EverythingApplePro

Ova stranica sadrži samo dve opcije: Maximum Capacity, koja pokazuje koliko originalnog napona baterija i dalje ima i Peak Perfomance Capacity, koja govori da li baterija utiče na brzinu telefona.

Za sada nije moguće menjati opcije.

Maksimalni kapacitet baterije bi trebalo da iznosi 100 odsto za novije telefone i trebalo bi da padne na 80 odsto nakon 2 godine korišćenja.

Foto: Bgr.com

Kod starijih telefona sa slabijim baterijama Peak Performance Capacity će se promeniti i pojaviće se natpis: "Ovaj iPhone je imao neočekivano gašenje jer baterija nije bila u stanju da pruži potrebne performanse".

Apple je objasnio da do ovog neočekivanog gašenja dolazi kada baterija više nije u stanju da pruža energiju potrebnu za pravilan rad iPhonea jer se na taj način čuvaju elektronske komponente telefona.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA