Honor i Huawei su upravo uhvaćeni kako lažu o performansama svojih telefona - a razlog je poražavajuć

Čini se da je u borbi za kupce sve dozvoljeno

  • 4

Ovo nije prvi put da je neki proizvođač telefona "programirao" svoj telefon da obori sve barijere za kontrolu performansi i isključi toplotnu kontrolu procesora kako bi on radio brže kada prepozna da neko koristi benčmark test.

Honor je to sada uradio za model Play, a dobijeni rezultati na benčmark testu zahvaljujući ovom prepoterećenju procesora gotovo su duplo bolji od onih koje bi postigao u normalnom radu.

Test otkrio da će novi iPhone imati brzinu o kakvoj Android telefoni mogu samo da sanjaju

Pritsnut za odgovor, predsednik softvera u Huaweiju, dr Wang Chenglu, naglasio je da sintetički benčmark testovi ne predstavljaju upotrebu telefona u stvarnom životu, ali se i dalje koriste kako bi dali određenu sliku o uređaju.

Ova Kvaka 22 naterala je Honor da se uključi u igru u kojoj učestvuju drugu kineski proizvođači i nabudži rezultate testova performansi.

Drugim rečima, sve dok postoje korisnici koji procenjuju mogućnosti telefona na osnovu benčmark testova, biće i varanja, a čini se da kompanije nemaju nameru da se izvinjavaju zbog toga što nam pružaju izveštačenu sliku proizvoda koji možda želimo da kupimo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    5. septembar 2018 | 15:50

    To je samo američka propaganda protiv Huawei-a.Imate na internetu uporedna direktna poređenja rada ovih telefona sa Iphonima,Samsuzima...A i kasnije recenzije korisnika nakon godinu, dve,tri....Prema tome ovi telefoni su zaista odlični.Praksa to pokazuje!

  • Boki

    5. septembar 2018 | 15:27

    Bez obzira na to, Huawei za običnog korisnika pravi vrhunske telefone.

  • MM

    5. septembar 2018 | 17:09

    A svi drugi posteni oni kao nelazu o perfomansama telefona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA