Google snima sve što kažete: Evo kako da pronađete i preslušate sve što ste ga ikada pitali

Prema pisanju britanskog "Guardiana", ukoliko koristite opciju za izdavanje glasovnih komandi na telefonu, sve što ste ikada rekli sačuvano je na nekom od Google-ovih servera

  • 0

Poznato je da Google pamti sve što smo ikada pretražili na njegovim stranicama, ali možda niste znali da internet gigant snima i beleži svaki upit koji mu postavite glasovnim putem preko svog Android uređaja.

Najveća promena na Google-u ikada: Pretraživač više neće biti samo bela stranica, već nešto mnogo bolje!

Prema pisanju britanskog "Guardiana", ukoliko koristite opciju za izdavanje glasovnih komandi na telefonu, sve što ste ikada rekli sačuvano je na nekom od Google-ovih serveraKorisnicima Android telefona na raspolaganju je i "Ok Google" opcija, koja je u suštini sistem za prepoznavanje glasa i izvršavanje naredbi.

Ako odete na stranicu www.myactivity.google.com i ulogujete se sa svojim Google nalogom, moći ćete da vidite i preslušate sve svoje dosadašnje glasovne pretrage.

Kako biste to uradili, kliknite na "Filtriraj po datumu i proizvodu", a potom izaberite "Glas i audio".

Sve glasovne pretrage moguće je obrisati tako što ćete kliknuti na tri vertikalno postavljene tačke i izabrati opciju "Izbriši".

Ako ne želite da se vaše pretrage snimaju, nemojte koristiti glasovno pretraživanje.

Iako se iz Googlea nisu oglašavali o razlozima snimanja, oni to verovatno čine kako bi bolje razvili sistem glasovnog pretraživanja. 

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA