Ovo nije običan bicikl: Otporan je na udarce, ima GPS i posebnu aplikaciju za praćenje

Ovaj bicikl kombinuje neke klasične karakteristike brdskih bicikala sa modernim opcijama koje imamo kod pametnih uređaja

  • 1

Kineska kompanija Xiaomi predstavila je pametni bicikl - Mi Qicycle Mountain Bike.

PRVI ANDROID BICIKL: Ima kameru, LASERE, 4 GB RAM memorije...

Ovaj bicikl kombinuje neke klasične karakteristike brdskih bicikala sa modernim opcijama koje imamo kod pametnih uređaja.

Tehnologije Location based Services (LBS), GPS i AGPS pomažu u lociranju bicikla, postoji posebna aplikacija putem koje se može prikazati pređeni put, vreme provedeno u vožnji i druge korisne informacije, a tu je i posebna opcija kojom korisnici mogu da podese željenu rutu koju žele da pređu, nakon čega će ih bicikl upozoriti kada istu završe.

Foto: Xiaomi

Pametne funkcije Xiaomijevog bicikla nalaze se u izdvojenom modulu koji radi zahvaljujući integrisanoj bateriji s kapacitetom od 2.600 mAh, koja se može u potpunosti napuniti za dva sata i tada ima autonomiju od 15 dana.

Mi Qicycle dolazi s 11 brzina, Shimano hidrauličnim kočnicama, mogućnošću upravljanja biciklom jednom rukom, kao i hidrauličnim sistemom za apsorbovanje udaraca. Dimenzije bicikla iznose 1650 x 235 x 785 milimetara, dok težina iznosi 13,6 kilograma zahvaljujući okviru od aluminijuma. Širina ugrađenih točkova iznosi 27 i po inča.

Foto: Xiaomi

Za razliku od pređašnje Xiaomijeve ponude bicikala, njihov brdski bicikl dolazi s relativno niskom cenom od oko 299 američkih dolara.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA