≫ 

Najbogatiji par na planeti: Zajedno su stekli milijarde i dalje žive najnormalnije, a svakog dane rade ono što mi preziremo (FOTO)

Danas, Bloomberg procenjuje da je osnivač Amazona, Džef Bezos, vredan 104 milijarde dolara - što ga čini najbogatijom osobom u istoriji

  • 7

Džef Bezos, najbogatiji čovek na planeti trenutno, nije bio sam kada je 1994. godine krenuo na putovanje u Sijetl. On nije bio sam kada je osnovao kompaniju Amazon za koju analitičari veruju da će postati prva bilionska kompanija na svetu. Njegova supruga Makenzi bila je uz Bezosa sve vreme.

Ona piše romane i svi kažu da se međusobno odlično dopunjuju.

U razgovoru s CBS-om opisala je kako je posmatrati supruga dok gradi Amazon od samog početka.

- Za mene, posmatrajući supružnika, nekoga koga voliš, kako prolazi kroz avanturu života - šta je bolje od toga? - izjavila je Makenzi.

Najbogatiji čovek na svetu pre 20 godina otkrio tajnu svog uspeha: Danas ima 91 milijardu dolara!

Danas, Bloomberg procenjuje da je Bezos vredan 104 milijarde dolara - što ga čini najbogatijom osobom u istoriji, navodi CNN.

Foto: Profimedia/INSTAR Images

Mekenzi i Džef su se prvi put susreli u kompaniji za upravljanje investicionim fondovima D.E. Shaw. Ona je bila naučni saradnik, a Džef je bio potpredsednik.

- Mislim da je moja supruga snalažljiva, pametna i lepa, ali imao sam sreću da sam video njen CV pre nego što sam je upoznao, pa sam tačno znao šta su joj prednosti - rekao je Džef u razgovoru za Vogue.

Nakon što je dobila posao, postali su kancelarijske komšije.

- Čitav dan sam slušala taj neverovatan smeh - rekla je Mekenzi za Vogue. "Kako se ne bih zaljubila u taj smeh?" Džef je rekao da je znao da želi da se oženi snalažljivom osobom. "Niko ne zna šta misliš kad kažeš: 'Tražim snalažljivu ženu', rekao je Wiredu. "Ako kažem nekome da tražim ženu koja me može izvući iz zatvora iz Trećeg sveta, počinju razmišljati o milijarderu Rosu Perotu".

Foto: Guliver/Chip Somodevilla/Getty Images

Mekenzi je napravila prvi potez i pozvala Džefa na ručak. Bili su vereni u roku od tri meseca, a venčani u roku od šest.

Tada je Džef rekao svojoj ženi o poslovnoj ideji. Mekenzi je rekla da, iako nije "poslovna osoba", mogla je čuti strast u glasu muža kad je progovorio. Sledeće godine, 1994, napustili su svoje poslove i otputovali u Sijetl da osnuju Amazon.

Mekenzi je postala računovođa u Amazonu i bila je jedan od prvih zaposlenih u kompaniji. Do 1999. godine par je živeo u maloj iznajmljenoj kući u Sijetlu, prenosi Wired.

Danas poseduju pet kuća širom SAD-a, u Medini, Vašingtonu, Beverli Hilsu, Van Hornu, Teksasu, i Menhtenu.  Džef je 25. najveći zemljoposednik u SAD-u, prema Business Insideru.

Međutim, do 2013, Mekenzi je i dalje vozila njihovo četvero dece u školu u svojoj Hondi, a zatim je ostavila Džefa na poslu. Porodični prijatelj Deni Hilis izjavio je za Vogue da su Bezosi "tako normalni, blisko povezana porodica, gotovo je abnormalno".

Foto: Guliver/David Ryder/Getty Images

Porodica se takođe pridržava prilično normalne rutine. Bezos navodno započinje dan sa zdravim doručkom. Da provede više vremena sa porodicom, Džef nikada ne dogovara jutarnje sastanke. Kada je u pitanju obrazovanje njihovo četvoro dece, Mekenzi je ispričala Vogueu da je par pokušao s nizom strategija, uključujući "putovanja, eksperimente u kuhinji, inkubaciju pilića, pouke iz kineskog, program poduke iz matematike i puno sportskih aktivnosti s drugom decom iz komšiluka".

Mekenzi- nekadašnja pomoćnica Toni Morison na koledžu - sada je romanopisac. Kada treba napisati, ona se povlači u svoj mali stan, gde piše dok ne dođe vreme da doveze decu iz škole. Mekenzi je rekla da joj je suprug "najbolji čitalac". Često bi ostavio druge planove zbog čitanja i pažljivog pregledavanja rukopisa njenog prvog romana "Ispitivanje Lutera Albrajta". Za Mekenzin drugi roman, "Zamke", odlučila je da ne podeli svoj rad sa suprugom dok ne završi.

- Što pre završim, to pre mogu da to podelim s njim i razgovaram o tim likovima koji su zauzeli toliko prostora u mojoj glavi - rekla je za Vogue. Ipak, Mekenzi nije postala deo Amazonovog novog izdavačkog poduhvata.

Foto: Tanjug/AP

- Zovemo je plenom koji je pobegao - rekao je Džef za Vogue. Mekenzi je izjavila da se njihove suprotstavljene ličnosti međusobno nadopunjuju.

- On voli da sreće ljude, on je vrlo društven tip, zabave za mene mogu biti neugodne situacije, kratkoća razgovora, broj njih - nije mi baš prijatno - rekla je. Tako su usklađeni da će Džef često kupiti odeću za Mekenzi, rekao je Vogue. "Katkad ću je nazvati i pitati: 'Koja je tvoja veličina?' i ona pita: 'Zašto? i ja kažem 'Nije te briga!' Oduševljava je." A izvršni direktor kompanije Amazon rekao je da završava dan poslom koji njegova žena veoma ceni: pranje posuđa. "Prilično sam uveren da je to najseksi stvar koju radim", izjavio je Džef.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    13. januar 2018 | 00:56

    Grdni su al koga briga mjenjao bih se s njima i onako danas se samo novac i moc vrijednuju ljepota i moral aj caoooo

  • ns

    12. januar 2018 | 19:12

    Ala su lepi..

  • Jeretik

    13. januar 2018 | 14:18

    A njegovi zaposleni rade i placu ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA