Saradnja Starbucks-a sa Microsoft-om će omogućiti klijentima da plaćaju piće bitkoinom

Starbucks ne bi bio prvi prodavac koji prihvata digitalnu imovinu, već od 2014. godine neke firme prihvataju kriptovalute kao način plaćanja

  • 3

Starbucks je postao partner sa Microsoft-om, koji je osmislio novu platformu koja će postati veliki hit među ljubiteljima kafa i ostalih Starbucks-ovih napitaka. Platforma se zove Bakkt i namenjena je potrošačkoj upotrebi.

Ovih 5 grafičkih dizajnera bi trebalo da znate

- To je velika vest za bitkoin zato što se ljudi često pitaju gde mogu da potroše kriptovalute. Sada to mogu u svakom Starbucks-u. - kaže Brajan Keli, osnivač i CEO BKCM-a.

Starbucks, u saradnji sa Intercontinental Ekchange, Microsoft i BCG, između ostalog, radi na pokretanju nove kompanije Bakkt koja će potrošačima i institucijama omogućiti kupovinu, prodaju, skladištenje i trošenje kriptovaluta u globalnoj svetskoj mreži. Projekat bi trebalo da bude gotov do novembra ove godine.

Bakkt će potrošačima omogućiti kupovinu, prodaju, skladištenje i trošenje kriptovaluta u globalnoj svetskoj mreži Foto: Pixabay.com

Platforma će menjati bitkoin i druge kriptovalute u američke dolare, koje se mogu koristiti za kupovinu svega što postoji u Starbucks-u.

- Kao vodeći maloprodajni proizvođač, Starbucks će igrati ključnu ulogu u razvoju praktičnih, pouzdanih i regulisanih aplikacija za potrošače koji će moći da pretvaraju svoju digitalnu imovinu u američke dolare za upotrebu u Starbucks-u. - izjavila je Marija Smit, potpredsednica u Mobile Pai-u.

Skeptici su izazvali upotrebu bitkoina jer je njegova vrednost stalno promenjiva. Bitkoin je, na primer, ove godine pao za oko 50 odsto, a njegova vrednost se često menja za stotine dolara tokom jednog dana. Ali, sa Starbucks-om koji ozbiljno shvata kripto valute, to bi moglo da pomogne bitkoinu da se probije kao glavna valuta. To bi moglo i da osigura vrednost valute čija se vrednost stalno menja, još od kraja 2017. godine.

Bitkoin je, ove godine pao za oko 50 odsto i njegova vrednost se često menja Foto: Pixabay.com

- Starbucks vidi neku vrstu zahteva za prihvatanjem kripto valuta i bitkoina, pa nastoji da se poveže sa ogromnom institucijom kao što je ICE. - kaže Brajan Keli.

Starbucks ne bi bio prvi prodavac koji bi prihvatio digitalnu imovinu. Overstock.com je bio prvi koji je prihvatio bitkoin 2014. godine, a za njim i  Expedia, Shopify i CheapAir koji prihvataju kriptovalute kao način plaćanja.

Starbucks ne bi bio prvi prodavac koji bi prihvatio digitalnu imovinu Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs / Izvor: cnbc.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ProlazNIK

    7. avgust 2018 | 04:31

    Samo mi nije jasno, kako se isplati platiti mali račun bitcoinom kad je trenutna provizija velika? Inače ja što skupim čuvam, pa kako bude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA