≫ 

SILA SMO: Srpski košarkaši ponizili Grke! (FOTO)

Tim Aleksandra Đorđevića se poigravao sa Helenima u meču na turniru "Trofej Beograda"

  • 44

Ako se po jutru dan poznaje...

Srpska košarkaška reprezentacija, olimpijski i svetski vicešampion, odigrala je fenomenalan meč protiv Grčke, gotovo savršen, i nanela težak poraz rivalu u drugoj utakmici na turniru "Trofej Beograda" u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo - 93:61.

U nedelju igramo sa Crnogorcima.

Sjajno je naš tim funkcionisao svih 40 minuta, odbrana je bila noćna mora za Grke, a u napadu je bilo raznovrsnih rešenja i, treba ovo podvući - izuzetan šut za tri poena: 10/12!

Bogdanović je bio najefikasniji naš igrač sa 14 poena i 9 asistencija, pratio ga je Marjanović sa 11, Mačvan je dodao 8...

Svi naši košarkaši su se upisali u strelce.

Kod Grka jedini sa dvocifrenim košgeterskim učinkom bio je Joanis Burusis sa 13 poena.

Gosti su igrali bez svog najboljeg igrača Janisa Adetokumba, ali pitanje je da li bi i "Grik frik" uspeo da ugrozi pobedu super raspoloženog srpskog tima koji je igrao bez Teodosića i rovitog Raduljice.

Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan

Videlo se odmah od početka koliko je naš tim motivisan i spreman da se predstavi u najboljem izdanju pred punim tribinama "Aleksandra Nikolića".

Preuzeo je naš tim sve konce igre u svoje ruke, odbrana je bila na veoma visokom nivou, Marjanović je pokazao koliko će biti bitan šraf, naravno ukoliko uđe u 12, a i svi ostali dali su, svako na svoj način, važan doprinos velikom trijumfu.

Prva deonica završena je vođstvom 23:15 za naš tim i od tada meč je bio "jednosmerna ulica".

Na momente egzibicionim rešenjima, Srbija je dizala publiku na noge, a prednost je rasla iz minuta u minut - do blizu trideset razlike već do poluvremena.

Đorđević je dozirao minutažu, šansu su podjednako dobili svi na koje je računao večeras i veoma je važno što kvalitet i ritam nisu padali nijednog trenutka. Grci su delovali obezglavljeno, teško su probijali i dolazili do lakih poena i na tome svaka čast našim momcima.

I bez Jokića, Nedovića, Bjelice delujemo zaista moćno...

SRBIJA: Mačvan 8 (2/3 za tri, 5 sk), Bogdanović 14 (4/5 za tri, 9 as), Kalinić 4, Lučić 13, Milosavljević 4, Birčević 4, Štimac 8, Lazić 2, Micić 7 (2/2 za tri), Gudurić 8, Jović 5 (5 as), Kuzmić 5, Marjanović 11.

Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan
Foto: A. Nalbantjan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloje Bubanja

    12. avgust 2017 | 23:59

    oni bez najboljih,mi bez tea nedovica i raduljice, gledam ovog lucica i milosavljevica, bore se za loptu kao da igraju finale,svaka cast

  • Marko

    13. avgust 2017 | 00:26

    Bravo momci i veliki pozdrav braci Grcima!!!

  • Goran

    12. avgust 2017 | 23:55

    Mi uvek pomozimo koga ne treba pomozite Crnogorce oni su priznali Kosovo ne grci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA