9 iznenađujućih činjenica o bebama koje su rođene na leto - i kako utiču na njenu budućnost

Šta leto kao godišnje doba u kojem se beba rodila, znači za dete jednom kad poraste?

  • 4

Ispada da godišnje doba u kojem se rodite može imati veliki uticaj na naš život - od zdravlja pa sve do vaše ličnosti.

Položaj RUKU NA VOLANU dok vozite OTKRIVA kakva ste ZAISTA osoba

Nema znakove već krvne grupe - JAPANSKI HOROSKOP je potpuno drugačiji od svega što ste do sada videli

Iako istraživanja uvek treba uzimati s oprezom, pročitajte šta su naučnici otkrili o letnjim bebama:

1. Predodređene su za prosečnost što se tiče poslovnog uspeha

Pixabay.com

Naučnici sa Univerziteta Britanske Kolumbije proučavali su datume rođenja izvršnih direktora 500 kompanija i otkrili šokantan podatak. Samo 6.1 posto njih je bilo rođeno u junu i 5.9 posto u julu.

2. Nespretnije su

Rezultati istraživanja časopisa "Journal of Sports Medicine", otkrili su da su deca rođena u jesen puno bolji sportisti nego svoji vršnjaci, a posebno su bolji od dece koja su rođena u maju, junu i julu.

3. Manje su depresivne

Sunce zaista pomaže u psihičkom razvoju, barem prema istraživanju objavljenom u časopisu "Nature Neuroscience".

Naučnici su proučavali kako letnje svetlo utiče na psihički razvoj i otkrili su da povećana svetlost i toplina smanjuje rizik od bipolarnog poremećaja, šizofrenije i depresije.

4. Imaju veći rizik od disleksije

Prema istraživanju u časopisu "American Academy of Child and Adolescent Psychiatry", kod beba rođenih u rano leto, 70 posto je veći rizik da postanu disleksične, piše sajt Klokanica.hr.

5. Devojčice su pametnije

Kada su naučnici sa Kolumbija univerziteta proučavali mozgove beba rođenih zimi i beba rođenih leti, otkrili su da su muške bebe rođene u junu manje pametnije nego one rođene u decembru. Međutim, za ženske bebe važilo je suprotno. Letnje djevojčice imale su puno deblju sivu materiju u mozgu - u pitanju je materija koja upućuje na veću inteligenciju.

6. "Divlje" su

Foto: Profimedia

Da li ste vi, ili vaša letnja beba beba pomalo svojevoljni? Ne krivite nju, nego datum rođenja. Kad su istraživači iz Australije upoređivali datume rođenja 5000 dece od četiri i pet godina s njihovim ponašanjem, otkrili su da letnje bebe imaju manje razumevanja za druge, temperamentne su, nestrpljive, hiperaktivne, ali isto tako i jako društvene i s lakoćom stiču nove prijatelje.

7. Optimisti su

Kada su naučnici u Velikoj Britaniji i Švedskoj sprovodili istraživanje, tražili su od ljudi da podele datum rođenja, a zatim reaguju na 13 različitih izjava o njihovom uverenju u sreću i njihovu ličnost.

Rezultati su pokazali da su oni rođeni u zimskim mesecima više davali pesimistične odgovore, za razliku od onih rođenih u letnim mesecima.

8. Imaju veći rizik od problema s vidom

Istraživanje sprovedeno na ljudima koji imaju probleme s kratkovidnošću u Izraelu, otkrilo je da oni koji su rođeni u junu i julu imaju 25 posto veći rizik da razviju probleme sa vidom. Kasnije je još jedno istraživanje u Velikoj Britaniji potvrdilo ove rezultate.

9. Mogle bi da imaju probleme u školi

Mnogo beba koje su rođene u leto imaju poteškoća u školi kada dođu do školske dobi. Zašto je tako? To zavisi od slučaja do slučaja. To će se najčešće dogoditi samo ako dobna granica za školu pada tokom leta. Biti najmlađi u razredu povezano je s brojnim istraživanjima koja su istraživala probleme u ranom školovanju - od toga da najmlađa deca često budu zlostavljana od strane vršnjaka do toga da im treba malo više vremena kako bi se prilagodili na školu i obaveze.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA