≫ 

PROVELI SMO SAMO 60 SEKUNDI na suncu, a TEMPERATURA TELA koju smo izmerili nas je ostavila u šoku i shvatili smo koliko je opasno biti napolju (FOTO)

Srbija je već nekoliko dana pod pravim toplotnim udarom, ali kako ta tropska vrelina zaista utiče na nas? Rešili smo da proverimo i ostali u šoku nakon samo 60 sekundi

  • 8

Mnogi od nas tokom radnog dana provedu barem pola sata napolju, bilo da završe određene obaveze, ili, ako su na poslu da odu po hranu ili zapale cigaretu. Kada su napolju nepodnosive vrućine, to može da bude opasno po naše zdravlje, pogotovo ako ste na otvorenom suncu.

PAKLENE VRUĆINE MOGU DA UBIJU: Ovo je prvi znak upozorenja koji telo šalje pred toplotni udar - i odmah ćete ga primetiti

Zašto nikako ne smete da pijete hladnu vodu da biste se rashladili

Međutim, to je sve teže i teže kada su napolju temperature preko 35 stepeni.

Kako bismo otkrili koliko je zaista napolju toplo, ne u hladu i otvorenom, već na našoj odeći, izašli smo na sunce i za samo 60 sekundi zabeležili neverovatnu promenu od 20 stepeni.

Foto: Telegraf

U klimatizovanoj prostoriji na poslu, temperatura odeće iznosila je 25.6 stepeni Celzijusa, a nakon samo jednog minuta na otvorenom ona je porasla na neverovatnih 44 stepena.

Foto: Telegraf

Jedno je sigurno, po ovakvim vrućinama najbolje je ostati kod kuće i ne preterivati sa klimom jer velike temperaturne razlike tokom dužeg vremenskog perioda mogu da naškode našem zdravlju, a tu i je i opasnost sunčanice i topltonog udara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA