BRAKUS: Nisam hteo da se prodam za platu i izdam one s kojima radim 20 godina! (FOTO)

- Bilo je očigledno da za mene nema više mesta u novoj koncepciji Radija B92. Nadam se da ću upola ovakvu podršku koju sad imam na društvenim mrežama, dobiti i kad umrem - kaže popularni voditelj za Telegraf

  • 7

Vest da je popularni voditelj Igor Brakus dao otkaz na RTV B92, šokirala je sve koji su pratili njegovu kultnu emisiju "Brakus od 3 do 5". Društvene mrže su se usijale od komentara, a Brakus za Telegraf kaže da je nakon 20 godina odlučio da napusti "devedesetdvojku" kad je shvatio da za njegov autorski rad nema mesta u novoj šemi radija B92.

On dodaje da je mogao da ostane i sam najavljuje pesme i vrti reglere, ali da mu nije palo na pamet da se proda za platu i izda ljude s kojima sarađuje dve decenije.

- Jedino što sam tražio od čelnih ljudi Radija B92 je bilo da i dalje nastavim da radim svoju autorsku emisiju. Međutim, menadžment nije imao razumevanja za moj "zahtev", ako to može tako da se nazove, i bilo je očigledno da za mene nema više mesta u novoj koncepciji radija. Kada sam shvatio da više ne mogu da nastavim da radim normalno, odlučio sam se za otkaz. Verovatno je vreme da se skrešu troškovi i da se krene ka modernizaciji radija - priča Igor Brakus.

Na našu konstataciju da se Radio B92 koji je godinama postavljao standarde u svojoj branši i postao uzor mnogima, drastično promenio u prethodnih nekoliko godina, voditelj odgovora:

- To je tačno. Komercijalizacija je počela odavno. Normalno je da radio evoluira, ali, na žalost, bez ikog ko je tu stanicu stvorio. U jednom trenutku sam morao da prelomim, da li da se prodam za platu ili da odem. Imam moralne skrupule od kojih ne želim da odstupim ni po koju cenu. Nisam hteo da se prodam za platu i izdam ljude s kojima radim 20 godina. Odluku o odlasku sam doneo bez ikakve rezervne pozicije, nemam nikakakav dogovor s nekim drugim. Postoje neke ponude, ali ne želim sada previše da pričam o tome, jer je autorski program malo tražen, radi ga velika ekipa ljudi, a to je relativno skupo za većinu naših stanica. Imam i nekoliko ideja koje nisu vezane za Beograd, ali još je rano za razgovor na tu temu.

Nakon što je Brakus potvrdio da odlazi sa B92, oglasio se i njegov dugogodišnji prijatelj i saradnik Aleksandar Todorović Bekan, koji je na svojoj Fejsbuk stranici napisao sledeće:

U međuvremenu, razočaranje i ljutnju zbog ovakvog postupka B92, izrazili je i dramaturg Dimitrije Vojnov, ali i mnogi drugi Igorovi prijatelji i verni slušaoci. Ovakvu podršku popularni voditelj je prokomentarisao u svom stilu.

- Nadam se da ću upola ovakvu podršku koju sad imam na društvenim mrežama, dobiti i kad umrem - kroz smeh je zaključio Brakus.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mina

    17. april 2014 | 21:51

    strašno tužno-preživeli najgore devedesete a sada valjda neka nova "demokratija podobnih" daje sebi za pravo da otme ljudima i to malo intelektualne podrške ... nadam se da ću ih opet slušati bez obzira na kojoj se frekfenciji emitovali

  • Djux

    17. april 2014 | 22:27

    Moja velika podrška Tebi i ekipi, nađite novu kuću brzo.

  • Lud Zbujen

    17. april 2014 | 23:23

    Drz se braki glaso sam zate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA