PISAC IGRE PRESTOLA: Scenu silovanja nisam tako napisao!

Pisac jedne od najpopularnije knjige današnjice objasnio je da scena kada Džejmi Lanister siluje svoju sestru, pored tela njihovog prvenca začetog u incestu, nije baš tako gruba

  • 4

Nakon šokantne epizode "Igre prestola" koja je zaprepastila obožavaoce širom sveta, a u kojoj  Džejmi siluje svoju sestru, oglasio se i pisac Džordž R. R. Martin, koji se ograđuje od grubih scena.

Martin je na svom sajtu napisao da postoje jasne razlike između toga kako je scena opisana u knjizi i onoga kako je prestavljena u seriji. 

Pisac jedne od najpopularnije knjige današnjice, objasnio je da scena kada Džejmi Lanister siluje svoju sestru, pored tela njihovog prvenca začetog u incestu, nije baš tako gruba.

U knjizi, Sersei i Džejmi imaju seks u toj sceni, ali je odnos dobrovoljan, pa predstavljanje Džejmija Lanistera kao silovatelja dodaje negativnu crtu koja, po mišljenju mnogih, uopšte nije bila potrebna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tea Su

    22. april 2014 | 23:36

    No, kakva god da je scena prikazana, milom ili silom, kraj odra, neumesna je! Ipak, svaka pohvala piscu na tolkoj mašti. Posle ratova zvezda, ništa me tako nije zainersovalo, naravno, obožavam SF! Jest da ima suviše brutalnosti, pa jedno silovanje više ili manje, ispada kao limunada. Al mora se priznati da je majstor pera, jer svakog trenutka trajanja filma, napetost ne jenjava! Istovremeno praćenje više priča koje teku paralelno, čine da pažnja gledalaca bude non stop prikovana za ekran, da se što ne propusti! Svaki novi serijal se s nestrpljenjem iščekuje! Bravo, Majstore!

  • ceca

    22. april 2014 | 23:28

    A, on je u knjizi opisao nežnu scenu silovanje setre pored mrtvog deteta. Dakle ovi englezi su stvarno bolesnici.

  • Filip

    22. april 2014 | 23:53

    I knjige i serija su fantastični,a ovo je šokiralo samo one koji nisu čitali knjige ni pratili seriju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA