Poslušajte pesme na koje liči Joksimovićeva "Nije ljubav stvar"! (VIDEO)

Liči li vam naša evropesma na "Paradise" grupe "Koldplej", "Zaboravljeni" grupe "Piloti", "It's You" iz filma "Šrek" ili na pesmu "Road to Mandalay" Robija Vilijamsa?

  • 8

Od početka njegove karijere, Željka Joksimovića, zajedno sa uspehom, prati i oreol osobe čije pesme neodoljivo "liče" na pesme drugih kompozitora. Još od prvog pojavljivanja na evrovizijskoj sceni 2004. godine, Željko je za hit "Lane moje" optužen za plagijat, a taj "trend" nastavlja se i sada.

Evrosong fanovi na brojnim muzičkim forumima već su pronašli četiri pesme na koje liči Joksimovićeva numera "Nije ljubav stvar": "Paradise" grupe "Koldplej", "Zaboravljeni" grupe "Piloti", "It's You" iz filma "Šrek" i "Road to Mandalay" Robija Vilijamsa. 

Evo pesama na koje, navodno, podseća Joksimovićeva evrovizijska "Nije ljubav stvar":

(N. I./Izvor: Tračara)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Barbie

    25. mart 2012 | 07:31

    Pa, sad Hoćete muzičara ili kompletnog čoveka?Znam mnoge fine ljude koji su stnravo super i nisu upadali ni u kakva politička sranja, i stnravo su ZASLUŽILI da ih proglasim za super, pa bi onda tebalo i da ih slušam valjda. Ali, avaj! Veze nemaju s muzikom.I Knut Hamsun je bio pronacistički raspoložen, čak je i Nobelovu nagradu u nastupu oduševljenja poklonio Gebelsu kad je ovaj bio u poseti Noveškoj, međutim.. piše Hamsun pa rastura i naravno da ću da ga čitam. I ništa manje neću da ga cenim kao književnika. I Ezra Paund bi po tome trebalo da je na zgarištu ali nije, hvala bogu. Uopšte me ne interesuje ta druga strana medalje dok čitam njihova dela ili slušam njihovu muziku. Ali, da li bih s njima popila kafu E, to je već druga stvar.Edo Maajka je onoliko pljuvao po Srbima, ali nekako iskren mu je osećaj. Sigurno ne bih s njim popila kafu (ne samo zato što me ne bi pozvao na istu, sic!), ali volim njegovu muziku.Jedini slučaj gde mi se gade i lik i delo istovremeno jeste Bono Voks eksplicitno na albumu piše: Zabranjeno za pse i Srbe; a muzika mu je folirantska, kao i on sam. To je inače humanitarac koji nosi hranu gladnima u Africi, ali naplaćuje proviziju od prevoza. Sve ostalo radi besplatno, stnravo je human. Prava cvećka.Bora je bar bio iskren, kao i Edo Maajka, a obojica imaju dara, očigldno je .Svi ostali nek se nose.Toliko!!!

  • Milos

    11. mart 2012 | 22:17

    ukrao bednik!da li vise iko u Srbiji zna da napravi ikakvu pesmu.Najgore od svega sto je ukrao ,pa sastavio uzasnu pesmu koje je bezlicna

  • Mirjana

    11. mart 2012 | 21:00

    Po toj logici, ove pesme i međusobno podsećaju jedna na drugu, pa se može reći da su sve plagijati, osim one koja je prva nastala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA