PREMIJERA: Evrovizijska pesma Željka Joksimovića! (VIDEO / FOTO)

U studiju Javnog servisa održan evrovizijski spektakl Željka Joksimovića. Srpski muzičar pesmu za Evrosong izveo u dve verzije - engleskoj ("Synonym") i srpskoj ("Nije ljubav stvar")

  • 2

Višemesečna neizvesnost oko numere Željka Joksimovića sa kojom će se Srbija predstaviti na evrovizijskoj pozornici ovog maja u Bakuu završena je. Zvanično predstavljanje "evropske pesme" Srbije 2012. godine održano je u šou-programu Javnog servisa Srbije, a Željko je pesmu "Sinonim" izveo prvo na engleskom jeziku, a potom je otpevao i srpsku verziju, koja se zove "Nije ljubav stvar".

Šou je počeo Željkovom numerom pisanom za TV seriju "Ono naše što nekad bejaše", nastavio se bez prekidanja hitom "Lejla", koju je Joksimović pisao za Harija Varešanovića, a zatim je usledilo "Lane moje", verovatno njegova najpopularnija pesma.

Emisija pod nazivom "Evropska pesma" bila je prilika da gledaoci i poštovaoci verovatno najboljeg evropskog Evrosong muzičara čuju i najveće hitove iz njegovog bogatog muzičkog i filmskog opusa, ali ovog puta u potpuno novom ruhu.  Joksimović je svoje hitove premijerno izveo zajedno sa svojim bendom, ali u pratnji oko 40 muzičara Simfonijskog orkestra RTS-a.

Specijalni gosti emisije bili su Lanetovi dugogodišnji saradnici Jelena Tomašević, Bora Dugić, Ivan Bosiljčić, Hari Varešanović i Halid Bešlić. Inače, Halid i Hari nisu pevali uživo u emisiji, već su svoje nastupe snimili ranije.

Voditelj programa bila je glumica Tamara Aleksić (ćerka voditeljke Tanje Peternek), a emisiju "Evropska pesma", prvi put u tehnologiji visoke rezolucije (HD), potpisuje evrovizijski tim RTS-a za Baku 2012. godine.

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA