Evo šta možete da vidite i probate tokom Gospojine u Novom Bečeju i po kojoj ceni

Cena brze hrane ostaje ista, od 100 do 300 dinara. Vozači taksija neće izmeniti svoje cene, one će biti u razmaku od 100 do 250 dinara, zavisno od relacije vožnje. Cena parkinga je 300 dinara

  • 1

U Novom Bečeju se od 21. do 27. avgusta, kao i svake godine, održava manifestacija pod imenom Gospojina.  Ove godine na koncertima koji obično za veče okupe oko 60.000 posetilaca u prelepom ambijentu između reke i cvetne obale nastupaju: Miligram, Džiboni, Halid Bešlić, Riblja Čorba, Kerber i Zanzibar. U toplim avgustovskim danima posetioci će na Gospojini moći da se osveže sladoledom, čija će cena po kugli biti 40 dinara, ili sokom, koji će tokom manifestacije biti nešto skuplji od trenutne cene koja iznosi 120 dinara. Cena brze hrane ostaje ista, od 100 do 300 dinara. Vozači taksija neće izmeniti svoje cene, one će biti u razmaku od 100 do 250 dinara, zavisno od relacije vožnje. Cena parkinga je 300 din.

Organizatori manifestacije apeluju da posetiocu krenu barem sat vremena ranije na koncerte jer se u redovima za ulazak u grad nekda čeka i po pola sata.

Šta su još novobečejske turističke zanimljivosti:

Slano kopovo je slana bara, tačnije panonska slatina koja leti postaje jezero. Stanište je velikog broja biljaka i životinja, a značajno je i zbog migracija ptica sa juga. Ako posmatrač ima dovoljno sreće i znanja, može se na Slanom kopovu naći baš kad i desetine hiljada ždralova i drugih selica. Bara se nalazi na Ramsarskoj listi koja štiti močvarnih površina, a zvanično je proglašena i kao Značajno područije za ptice. Na nivou Srbije je zaštićeno kao prirodno dobro od izuzetnog značaja prvog reda.

Arača su ostaci benediktanske opatije iz 13. veka.  Nalazi se pored Novog Miloševa, sela u novobečejskoj opštini, i zaštićena je kao kulturno-istorijski spomenik prvog reda.

Sokolac je imanje sa dvorcem koji je izgradio Lazar Dunđerski krajem 19. veka, a u kome je živela njegova ćerka Lenka. Proglašen je spomenikom kulture. Lazar Durđenski je bio veliki trgovac, veleposednik, industrijalac i dobrotvor koji je živeo u drugoj polovini 19. i početkom 20. veka.

Glavaševa kuća je mesto gde se rodio i živeo značajan savremenik Lazara Durđenskog – dr Vladimir Glavaš. U kući, koju je Glavaš ostavio crkvi, može se videti nameštaj i porodične slike iz doba bidermajera, a što su tridesete godine 19. veka.

Muzej "Žeravica" je jedini muzej traktora i parnih mašina na Balkanu. Nalazi se u Novom Miloševu i ima više desetina izloženih mašina.

Muzej "Kotarka" je zavičajni muzej, takođe u Novom Miloševu. U svojoj postavci ima etnografsku zbirku predmeta iz života Banata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Sinisa

    20. avgust 2014 | 11:24

    Nije mi jasno da naplacuju ulaz u mesto? Znaci ja ne mogu da prodjem i idem dalje ,a da mi ne naplate!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA