Trubačka vrteška Dejana Petrovića raspametila Sava centar! (FOTO)

Od tradicije do metala i hard-kora. Od "Vidovdana" do "Du hast". Sve se, već po običaju, sklopilo u savršenu celinu na koncertu Dejan Petrović Big benda

  • 3

Dejan Petrović Big bend održao je u Sava centru sjajan koncert pred skoro punom dvoranom, a publika je sa oduševljenjem prihvatila karakterističnu žanrovsku šetnju, koju maestro trube sa svojim saradnicima godinama primenjuje.

Spektakl koji je potrajao dva sata i 20 minuta obuhvatio je, očekivano, autorske pesme, srpsku tradicionalnu narodnu muziku i ono po čemu je orkestar, u poslednje vreme, najpoznatiji - sjajne obrade domaćih i svetskih pop-rok hitova u trubačkim verzijama.

Koncert je obogaćen izvanrednim izborom gostiju. Legendarna "YU grupa" je, uz moćnu duvačku podršku, izvela dva neprolazna hita, "Od zlata jabuka" i "Opasno te volim". Bojana Stamenov, za sada jedini poznat kandidat za predstavnika Srbije na Evrosongu 2015. u Beču, očekivano je zablistala u svom fahu (Adel - "Rolling In the Deep", Areta Frenklin - "Think"), a Petar Trumbetaš je dodao egzotični začin svirajući buzuki.

Plesna grupa "Star Dance Studio" vizuelno je obojila spektakl, a posebne ovacije dobio je 12-godišnji Aleksandar Antić iz Gnjilana. Malom trubaču je prvo bio san da upozna Dejana, a sada je i binu podelio sa njim svirajući, sasvim smisleno, "Vidovdan". Pre svih njih, na sceni se, na samom početku, pojavio legendarni glumac Petar Božović i u najavi koncerta biranim rečima govorio o njenom veličanstvu - trubi.

Sve je počelo uz autorske, prepoznatljive instrumentalne teme. Prvo -  udarna sa prošlog izdanja, "Vrtlog", pa aktuelna "Vrteška" sa nedavno objavljenog albuma "Truba Libre", a ubrzo se čuo i još jedan hit koji im je obeležio godinu, "Hajde, hej".

"Okidač" za žurku je, ipak, bio splet kola i starih narodnih pesama - "Zoro, zorule", "Aj ruse kose curo imaš", pomenuti "Vidovdan" koji je nekima i suze na oči naterao... Svojih "pet minuta" imala je i dama koja je prateći vokal, zapevavši "Son Of a Preacher Man" i "You're the One That I Want", a posvetu je dobio i kralj regea Bob Marli ("Iron, Lion, Zion"/"Get Up, Stand Up").

Završnica je, očekivano, protekla, pre svega, u znaku obrada gitarskih hitova. Uz prethodnih dana u TV emisijama prezentovane, moćne "kavere" grupe "Rammstein" - "Du hast", i "Rage Against the Machiine" - "Killing In the Name Of", posebno ubedljiva je bila verzija legendarne "Metalllca" balade - "Nothing Else Matters".

Šarenolikost u potpunosti izmenjenog repertoara upotpunili su biseri Dina Dvornika ("Ti si mi u mislima"), Lenija Krevica ("Are You Gonna Go My Way"), sastava "K.C  & The Sunshine Band" ("That's the Way I Like It"), "Partibrejkersa" ("Hoću da znam")...

Dejan Petrović i njegove kolege zaslužuju sve pohvale za još jedan koncert na kome su se dobra energija i emocije prelivale iz pesme u pesmu, iz žanra u žanr. Višestruki pobednik Guče sa bendom redovno napravi "ršum" u sitnim satima na "Beer Festu", a ovakvi nastupi sjajna su prilika da u njihovim koncertima uživa i publika koja ne izlazi do duboko u noć.

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sundra

    14. novembar 2014 | 15:27

    Atmosfera čista 10!! Publika je krenula da djuska, igralo se i kolo! Svi su mnogo simpatični bili. Oduševila sam se!

  • Gruber

    14. novembar 2014 | 10:23

    Genije sa trubom!!!

  • Star Dance Serbia

    14. novembar 2014 | 22:17

    E ljudi što je bila žurka :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA