SEJO SEKSON: Neletova priča o fajrontu u Sarajevu je nekrofilija! (FOTO) (VIDEO)

- Promena njegovog odnosa prema rodnom gradu je uslov bez kog se ne može zamisliti naša ponovna saradnja – poručuje frontmen “Zabranjenog pušenja” uoči subotnjeg beogradskog koncerta u “Mikser hausu”

  • 62

Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sekson, posetio je redakciju Telegrafa pred beogradski koncert njegovog “Zabranjenog pušenja” u “Mikser hausu” koji će biti održan, već po tradiciji, 29. novembra (22 časa). Priču i jesmo počeli oko koncerta, ali smo se dotakli i Neleta Karajlića, Cece Ražnatović, Bajage...

 

 

Ovogodišnjim koncertom obeležava se jubilej – tri decenije od izlaska prvog albuma "Das Ist Walter“. Sejo uz prizvuk sete priča:

 

To je bilo jedno malo nedonošče, snimano na osam kanala u studiju čija su vrata bila išarana porukama namenjenim vlasniku – „Paša, nikad više s’ tobom“, „Paša, ne zaboravi me“, da ne idem u ekstremnije izraze negodovanja. Od početka je to bio „mission imposible“. Pa onda nosanje tih snimaka izdavačima koji su imali mnogo zamerki podvučenih žutom...

 

 

Nasmejao se i nastavio:

 

Na kraju smo završili jednog jutra u Zagrebu „Bosna Ekspresom“, baš kao u Breginoj pesmi. „Jugoton“ se otvarao tek u osam, pa smo morali da popijemo jednu sa onim hroničnim alkoholičarima. Danas gledam kao na čudo to da je nas takve neko prihvatio i objavio album.

 

 

Inače sa „Valtera“ svirate nezaobilaznu „Zenicu“, „Šekija“, „Selenu“ i još neke teme. Da li će ih sad biti još više?

 

- Raja koja već četiri godine dolazi na tu našu sletsku vežbu i gastro-erotski spektakl zna da je repertoar baziran na pesmama sa prva četiri albuma, sad malo više sa naglaskom na slavljenika "Valtera". Eto, i ja sam dočekao 30 godina u ovom bendu. Što kaže moj komšija koji je tri decenije u braku – "Da sam ubio čoveka, već bih bio na slobodi" (smeh).

 

 

"Zabranjeno pušenje" 29. novembra u "Mikser hausu" (FOTO) (VIDEO) 

 

Popričali smo zatim o simbolici jednog kasnijeg, velikog hita "Pušenja", emisiji "Tvoje lice zvuči poznato", "Evrosongu"... Pitali smo, takođe, Seju koju bi pesmu voleo da je on napisao. Pogledajte taj deo: 

 

 

Sejo na početku pesme "Arizona Dream" iz 2001. peva: "Vozio sam starog Dajca, sluš'o Cecu, češ'ko jajca". Evo šta danas kaže o tome i da li je folk zvezda reagovala na takav tekst. Poslušajte i koje novije bendove u Srbiji i regionu Sekson najviše ceni, ali i šta misli o "imenjaku" Seju Kalaču:

 

 

Večito je pitanje – Nele Karajlić i Sejo, da li ikad može to ponovo da se desi? Tu je i Neletova knjiga "Fajront u Sarajevu"... Provlačile su se pre nekoliko godina informacije da je trebalo da zapevaju zajedno na jednom velikom koncertu, ali da se menadžmenti nisu dogovorili. Pogledajte šta Sekson kaže o svemu tome: 

 

 

Vratili smo se, za kraj, predstojećem koncertu, Danu Republike, a Sejo priča i o filmu koji će se snimati. "Zabranjeno pušenje" će imati i predgrupu u "Mikser hausu"...

 

 

Ulaznice za koncert do petka koštaju 1.200, a u subotu na ulazu 1.400 dinara.

 

(Milan Ćunković)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sava

    26. novembar 2014 | 16:23

    Kompleksi su cudo. Nikad ti jarane, neces biti ni blizu tog Neleta koga stalno pominjes. I to, gle cuda, stalno u losem kontekstu. Razumeces, valjda, jednom.

  • profa67

    26. novembar 2014 | 16:46

    Isto kao i Nele , uglavnom i lošije o Sarajevu i ratu u Bosni misle svi oni koji iz njega proterani !!!!!! Najbolji dokaz višedeceniskih laži o bratstvu i jedinstvu u SFRJ i u Jugoslaviji i u B i H je rat koje se dogodio devedesetih ! Na žalost ! Kada se raspala velika Jugoslavija nema logike da postoji i mala Jugoslavija, tj Bosna i Hercegovina ! Ona je oduvek bila veštačka tvorevina koja se samo silom i torturom održavana i . Na žalost, ali je to tako. Naravno, dozvoljavam da i drugi imaju drugačije mišljenje a ko je nekrofil a ko ubica govori podatak o broju Srba koji sada žive u Sarajevu ! Nekad 200 000 a danas 6000.

  • nele je za mnoge jedinica mjere !

    26. novembar 2014 | 16:52

    Da ovaj gospodin da ima kvalitete ima ali pricati o Sarajevu pre rata i posle i porediti je cista glupost. Postujem neleta sto nije podlegao novcu pa krenuo od Vardara pa do Triglava kao ostali "estradni umetnici" da kupi lovu i prosipa kako smo "jedan narod" . Otisao je iz Sarajeva kao i svi ostali sebi koji su proterani i nema sta tamo da trazi a ako je to Sarajevo tako dobro sta ce svi oni da se utrkuju ko ce napraviti koncert u Bgd ! Samo pohlepni su potrcali tamo amo slepi zbog slave i novca ( cast pojedincima) . Devedesetih su pljuvali po srbima ( predvodnik im bio dino merlin) a sad trci u Bgd ! E care moj nije ti Nele u rangu , tebe, dine, cece , severine pa da trci za svezanj novcanica po balkanu. A kad neko ovde spomenu Kusturicu , e pa dje bas na njega brate da udarite , boli a ? Pa nikad vi niko necete stici do Kana i crvenog tepiha , boli , boli a ? Ajd svirkajte po balkanu dok su neki svirkali po Sao Paolu ( ne brinite nije to "Sao" Srpska autonomna pokrajina"). Ajd uzdravlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA