EVROSONG: Srbija nastupa u prvom polufinalu 19. maja

Pored Srbije, u prvom polufinalu nastupiće predstavnici još 15 zemalja: Grčka, Makedonija, Estonija, Holandija, Moldavija, Finska, Belgija i Jermenija, Danska, Belorusija, Rumunija, Rusija, Albanija, Gruzija i Mađarska

  • 2

Srbija će na takmičenju za pesmu "Evrovizije" nastupiti u prvom polufinalu 19. maja, i to u drugom delu prve polufinalne večeri, odlučeno je preliminarnim žrebom u Gradskoj kući u Beču.

Kako je saopštio RTS, pored Srbije, u prvom polufinalu nastupiće predstavnici još 15 zemalja: Grčka, Makedonija, Estonija, Holandija, Moldavija, Finska, Belgija i Jermenija, Danska, Belorusija, Rumunija, Rusija, Albanija, Gruzija i Mađarska.

Evrovizijska bina u obliku velikog oka iz 1.300 delova (FOTO)

Drugo polufinale 21. maja, imaće 17 zemalja učesnica. U prvom delu drugog polufinala nastupaju: Norveška, Irska, Češka, Litvanija, San Marino, Malta, Portugal i Crna Gora, a u drugom Švajcarska, Azerbejdžan, Slovenija, Letonija, Poljska, Island, Izrael, Kipar i Švedska.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Austrija i pet najbolje plasiranih zemalja na prošlogodišnjem takmičenju, takodje će glasati u polufinalima. Zemljama iz prvog polufinala glasove će moći da daju Španija, Austrija i Francuska, a za učesnike drugog polufinala mogu da glasaju Nemačka, Italija i Velika Britanija.

Konačan redosled svih kompozicija iz oba polufinala i ove godine odrediće produkcija šou-programa, uz odobrenje EBU izvršnog supervizora i referentne grupe, dodaje se u saopštenju.

Bojana Stamenov, Aleksa Jelić i Danica Krstić su kandidati za predstavnika Srbije na "Pesmi Evrovizije" ove godine. Predstavnik Srbije biće izabran po evrovizijskom sistemu, glasovima publike i žirija, u odnosu 50:50. Finalni izbor biće održan 14. i 15. februara 2015. godine, uživo na Radio-televiziji Srbije.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA