Amira Medunjanin ispunila srca u prepunom Sava centru (FOTO)

Pevačica je priredila još jedan emotivan doživljaj za pamćenje, a poseban pečat ostavilo je gostovanje Bore Dugića

  • 7

Amira Medunjanin je održala je u prepunoj dvorani Sava centra, posle godinu dana, novi koncert za pamćenje i priredila publici veličanstven, emocijama nabijen doživljaj u više od dva i po sata, koliko je sve potrajalo. 

Emocije su uvek izražene kad je "bosanska Bili Holidej" na sceni, ali su, ovoga puta, bile još istaknutije s obzirom na tragediju koja se, noć pre, desila kod Surčina.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Ja ne znam kako ću da pevam večeras. Da smo mogli da odložimo koncert, odložili bismo ga, ali nismo mogli - kroz zube je procedila potresnim glasom Amira.

AMIRA MEDUNJANIN: Sevdah nađem i u pesmama Nika Kejva (FOTO) (VIDEO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Posle minuta ćutanja, putovanje muzičkom tradicijom ovih prostora počela je uz "Eleno, kerko" i još nekoliko numera iz Makedonije, a setu koju donose pesme i njena vanserijska interpretacija "razbijala" je pričom koja upotpunjuje utisak o njoj kao beskrajno šarmantnoj osobi.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Neizostavne su, naravno, bile i sevdalinke, zatim pesme iz Srbije, Hrvatske, a ovacije su se nizale posle svake numere. Posebno snažan aplauz je usledio kad se pevačici na bini pridružio Bora Dugić, pa su zajedno premijerno izveli "Zajdi, zajdi".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Usledila je, ubrzo, i posveta Kemalu Montenu kroz divnu verziju njegovog klasika "Dušo moja", a ceo Sava centar se pretvorio u jedan glas i kad je Amira zapevala "Moj dilbere", pa na bisu "Kafu mi draga ispeci", "Loše vino", "Što te nema"...

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Veličanstven doživljaj upotpunili su i sjajni instrumentalisti - Bojan Zulfikarpašić za klavirom, gitaristi Ante Gelo i Boško Jović, Nenad Vasilić za kontrabasom, kao i tandem muzičara iz Turske.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Sala u kojoj gotovo da nije bilo slobodnog mesta garancija je da ćemo se sa čarobnom umetnicom družiti i naredne godine.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljiljana

    15. mart 2015 | 14:11

    Prevod imena Amira za mene je samo i jedino ljubav!Ljubav prema pesmi,duši Balkana i ljubav prema životu.Tri sata koncerta sam preplakala i razlila tugu u okvire koje mi je Amira svim svrcem ponudila. Hvala za pesmu,hvala za ljubav,hvala za tu divnu suptilnu notu šejtan devojke koja doslovno leči dušu i blaži rane izazvane svakodnevnim brihama.

  • Z

    15. mart 2015 | 11:21

    Svaka joj cast! Vrsni umetnik i covek, u svakom pogledu.

  • Sabija Hadzalić

    15. mart 2015 | 12:40

    Slušala sam je u Novom Sadu .Amira divno pjeva i svaka joj čast...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA