Pun Sava centar na koncertu "Hari Mata Harija", a FANTASTIČNA LENA DIGLA CELU SALU NA NOGE! (FOTO)

"Pinkova zvezdica" je, kao gošća, zablistala sa Varešanovićem u pesmi "Ne mogu ti reći šta je tuga"

  • 27

Grupa "Hari Mata Hari" održala je u prepunom Sava centru sjajan, koncepcijski specifičan koncert, a među gostima na sceni najveće je ovacije dobila fenomenalna Lena Stamenković, takmičarka u "Pinkovim zvezdicama".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Hari Varešanović i ekipa su još jednom zablistali u više nego dobro poznatom ambijentu. Grupa je, podsetimo, do sada, tokom tri decenije karijere, održala čak 40 koncerata u tom zdanju. Ovaj je, međutim, bio drugačiji od svih prethodnih.

KAKAV GLAS: Čarobna Lena ostavila žiri i publiku bez daha (VIDEO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Hari je, ovoga puta, kako je i najavljeno, uz svoje brojne hitove pevao i klasike domaće pop scene koji su obeležili njegovu mladost, a tu je bio i blok posvećen sevdalinkama.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Prvi deo je, posle uvodne "Rođena si da te zavolim", predstavljao miks još nekih neprolaznih hitova sarajevske grupe ("Strah me da te volim", "Ruzmarin", "Ne lomi me"...) i pomenutih pesama koje su ostavile veliki trag u jugoslovenskoj pop muzici. Čuli smo kako to zvuči kada Hari zapeva Čolićev "April u Beogradu", "Plavušu" Kiće Slabinca, "Predaj se srce" grupe "Indeksi", "Ostala si uvijek ista" Miše Kovača...

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Mnoštvo mobilnih telefona je sijalo i, iz pesme u pesmu, beležilo momente sa ovog zaista jedinstvenog koncerta čiji prvi segment je završila evrovizijska "Lejla". Usledio je "sevdah" deo, a Hari je i u Beogradu pokazao ono što je odavno poznato - da je majstor i za sevdalinku.

Amira Medunjanin ispunila srca u prepunom Sava centru (FOTO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Uz pratnju harmonike i gitare, Varešanović je probudio najtananije emocije kod publike pevajući "Jutros mi je ruža procvetala", "Kad ja pođoh na bembašu", "Kraj tanana šadrvana", "Mujo kuje konja po mjesecu" i nezaobilazne "Žute dunje". Najemotivniji deo koncerta završen je gostovanjem Jelene Tomašević i njenom sjajnom interpretacijom neprolazne "Ah, što ćemo ljubav kriti".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Jasno je bilo da u finišu sleduje esencija hitova "Hari Mata Harija", mada su se i tu provukle pesme poput "Sjećam se prvog poljupca" grupe "Film" i klasika Kemala Montena "Sarajevo, ljubavi moja". Ostalo - sasvim očekivano: "Svi moji drumovi", "Kad dođe oktobar", "Ja ne pijem", "Javi se" u fantastičnoj, svedenoj verziji, aktuelna "Da ti k'o čovjek oprostim"...

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Erupcija oduševljenja se desila kada je Hari najavio kao gošću - Lenu Stamenković! Beskajno šarmantna "Pinkova zvezdica" otpevala je, zajedno sa Varešanovićem, duetsku baladu "Ne mogu ti reći šta je tuga", a na sceni je bila baš onakva kakvu je znamo sa televizije. Prirodna i opuštena, bez trunke treme pred 4.000 ljudi. Zato i nije čudo što je dobila stojeće ovacije pune hale.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Gostovao je Hariju na bisu još jedan sjajan pevač, Mirza Selimović, a sve se završilo, posle dva i po sata, "epskom" baladom "Ja te volim najviše na svijetu".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

"Hari Mata Hari" se, posle šest godina, na sjajan način vratio u Sava centar. Ostaje nada da bi i mnoge druge grupe sa ovih prostora, nevezano za žanr, mogle, poput njih, da iskoče iz šablona klasičnog "greatest hits" koncepta i ponude na koncertnoj pozornici nešto drugačije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    25. april 2015 | 11:26

    Strašno je koliko guraju tu Lenu. Inače obožavam decu, ali ona mi je već kao mali čovek i tako mala, a toliko već ume da glumi. Ne sviđa mi se.

  • zvezdarka

    25. april 2015 | 08:35

    Bila sam na koncertu,Hari je pevao, pevao a mi smo pevali i stajali ,super sam se provela.

  • Mj

    25. april 2015 | 12:55

    Hari me je bas razocarao ovim potezom. On kao clan zirija ne bi smeo da izdvaja decu bila to Lena ili bilo koje drugo dete.Klasicno favorizovanje. Sada ce me neki napadati kako radi ljubomora ili sta vec,ali ljudi bas me briga da budem ljubomorna na dete a ima ih ko zna koliko jos takvih kao sto je ona. Ali je stvarno nedopustivo ovo izdvajanje....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA