OTAC MI JE HRVAT, MAJKA SRPKINJA, ŽENA MUSLIMANKA: U koga onda da pucam, pita se slavni muzičar!

Popularni umetnik je povukao paralelu između rusko-ukrajinskog rata i sukoba na prostoru bivše Jugoslavije

  • 35

Proslavljeni muzičar Goran Bregović progovorio je o odluci jednog festivala u Poljskoj da mu otkažu nastup zbog gostovanja na Krimu, i dotakao se rata na prostoru bivše Jugoslavije.

Nekadašnji vođa "Bijelog dugmeta" naglašava:

- Moja muzika nije služila politici u vreme kad je to bilo teško izbeći, a kamoli danas. Volim i Ukrajinu i Rusiju. Svirao sam u Ukrajini koncert kad je pobedila narandžasta revolucija, baš na tom istom trgu Majdanu. Žao mi je, jer mi je bilo drago da budem ambasador tog festivala. Prošle godine je to bio Sting, pretprošle Erik Klepton.

Bregović je dodao:

- Kao u našem ratu, u koga da pucam? Moj je otac iz Zagorja. Katolik, Hrvat. Moja majka je Srpkinja iz Virovitice. Moja žena je Muslimanka. U koga da uperim pušku? Tako i u tom ratu. Nemam šta da mrzim ni Ukrajince ni Ruse, to mi je nemoguće.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

(Telegraf.rs/Večernji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    6. maj 2015 | 12:12

    Zar se muslimanka ne piše malim slovom? To nije nacionalnost, već religijsko opredeljenje, kao pravoslavac ili katolik...

  • Novi sad

    6. maj 2015 | 10:48

    Svaka cast

  • SFRJ

    6. maj 2015 | 11:51

    Bravo Brego majstore!Ja sam jedan JU nostalgičar mrzim nasilje, volim ona našu dobru JUGU!Volela bih da ovi klinci mogu osetiti miris one dobre (SVAČIJE ZEMLJE)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA