SEĆANJE NA TUPAK ŠAKURA: Legendarni reper bi danas napunio 44 godine (VIDEO)

Čuveni hip-hoper, koji je ubijen 1996. godine, ostavio je iza sebe neke od nezaboravnih hitova koji se i dan danas dobro slušaju

  • 16

Na današnji dan, 1971. godine, rodio se legenderni hip-hoper Tupak Šakur. Odrastao je u Harlemu i imao je teško detinjstvo. Tupak je radio kao preprodavac droge, ali je istovremeno stekao poznastva koji su ga uveli u svet muzike i filma.

Slavni reper je snimio četiri studijska albuma: “2Pacalypse Now” (1991), “Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z.” (1993.), “Me Against the World” (1995.), “All Eyez on Me” (1996.). Njegov peti The Don Killuminati: The 7 Day Theory, izdat je dva meseca posle njegove smrti.

Tupak se takođe oprobao i u filmskoj industriji , i to u nekoliko ostvarenja, od kojih su najpoznatiji “Juice” iz 1992. godine i “Above the Rim” iz 1994. godine.

Slavni reper imao je buran život. 1993. godine optužen je za silovanje 19-godišnjakinje, za koju je dobio 4,5 godine zatvora. Tri godine kasnije, ubijen je posle zasede na njujorškom Tajm Skveru, ispred njegovog studija.

Upucan je u kadilaku u Las Vegasu zajedno sa prijateljem Sjudž Najtom. Od 13 metaka, Šakura su pogodila tri. Lekari su se šest dana borili za njegov život. Preminuo je 13. septembra 1996. godine u 25. godini života.

Tupak Šakur je ostavio dubok trag. Iako skoro 19 godina nije živ, Tupak je i dalje reper sa najviše prodatih albuma svih vremena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA