NJU JE OBOŽAVALA CELA JUGOSLAVIJA: Sve o Dunji Lango, jednoj o najpoznatijih naših voditeljki (VIDEO)

Legendarna Dunja Lango, koja je preminula u 74. godini, vodila je brojne informativne, muzički i zabavne emisije tokom svoje bogate karijere

  • 3

Legendarna voditeljka Dunja Lango preminula je danas u 74. godini života. Rođena je 1941. godine u Zagrebu kao Dunja Figenvald. U ovom gradu pohađala gimnaziju i studije, a do 1967. godine je radila na Radio TV Zagreb.

Preminula legendarna voditeljka Dunja Lango (VIDEO)

Posle toga, seli se u Beograd i zapošljava se na Radio TV Beograd. Dunja je diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu, i to na odseku za engleski jezik i književnost.

Radila je na RTS-u do juna 1999. godine, kada je otišla u penziju. Tokom svoje bogate karijere vodila je brojne informativne emisije (Vesti, Dnevnik, "U slici i reči, emisije naučnog i školskog programa, "Vremeplov"), kulturno zabavne emisije ( "Kup pevača", "Letnji program na Dunavu", Novogodišnje programe i čestitke, "Zlatni mikrofon", "Zlatna antena"...), muzički festivale zabavne i džez muzike (Opatija 1966, Zagreb 1967, Beogradsko proleće 1969-1976...), kvizove ("Na četiri točka", "Dva kapitena"...), evrovizijske programe ("Igra bez granica" od 1978.- 1982. godine/od 1989.- 1992. godine).

Film "Moja glava luda:

Bila je urednica i voditeljka emisije "Modni magazin". Takođe, mogli smo da je gledamo u filmovima "Moja luda glava" (1971), "Bez"(1972) reditelja Miše Radivojevića, "Bombaši" (1973).

Bila je majka troje dece, Istoka, Srne i Luke i baka Sare i Lane (Istokova deca) i Alekse i Pavla (Srnina deca).

Podsetimo se sjajne Dunje Lango:

"Igre bez granica" (Portorož 1980):

Film "Bez":

"Igre bez granica" (Šibenik 1982):

Dunja Lango - "Beograde, dobar dan":

Kviz "Dva kapitena":

(Telegraf.rs/izvor: studiodunja.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stil

    19. novembar 2015 | 13:53

    Dunja Langomilina bilo i slušati i gledati, neponovljiva. Trenutno nema ni jedna voditeljka niti spikerka koja je nalik na nju. Nadarena, pa to je to. Slava joj!

  • Mir sad

    19. novembar 2015 | 13:25

    Gos.Dunja je bila Legenda za života. Ostat će upamćena kao osoba koja je zračila nečim što dragi Bog rijetke obdari. Počivaj u miru! !!

  • Zekapeka

    5. mart 2016 | 23:32

    Odlaze dobri ljudi,odlaze Jugosloveni a ostaju jadnici.Dunja je jedna u nizu na zlatnom lančiću alkica i drago mi je da sam u tom vremenu živeo. Nekad smo imali SVE a danas nemamo ništa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA