RIBLJA ČORBA RAZBILA MIKSER! Slavni bend oduševio pesmama koje 30 GODINA nije svirao! (FOTO) (VIDEO)

Bora i ekipa priredili su niz iznenađenja na prvom klupskom koncertu u Beogradu posle više od 20 godina

  • 2

"Riblja čorba" je fantastičnom, energetski do maksimuma nabijenom dvoipočasovnom svirkom u Mikser Hausu, prvom klupskom u Beogradu posle više od 20 godina, trijumfalno zaključila Novogodišnji Mikser Fest, a fanovima je, kad je repertoar u pitanju, priređeno niz iznenađenja. 

Mnogo toga se idealno sklopilo, ne bi li ugođaj bio baš takav kakav je bio. Vrhunski! Prvo - pohvale za organizatore koji nisu preterali sa brojem puštenih karata, pa se u klubu, koji jeste bio, sasvim očekivano, pun, moglo disati i uživati. A imali su u čemu da uživaju i oni najprobirljiviji obožavaoci dugovečnog benda, koji primete svaku promenu u set listi.

Svaka čast ostalima, ali, energijom je koncert nosio - Bora Đorđević! Od svih zavisnosti kroz koje je prošao u životu ostaće, sasvim sigurno, večiti "zavisnik" od ljubavi, pa je prisustvo devojke iz Slovenije, čini se, bilo ključni "okidač" da bude razigran, raspevan i jako dobro raspoložen. Kao u najmlađim, "besnim" danima - ni trenutka se nije štedeo, pa ni kad je u finišu, posle zahtevnog "Hotela" malo borio s kašljem, niko mu nije zamerio.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Bend je, kao što je i najavljeno, set listu obogatio pesmama koje nisu redovno na repertoaru, a neke od njih nisu svirane skoro 30 godina. Prvo iznenađenje, u uvodnoj fazi koncerta, beše "Rekla je". "Probiste nam uši k'o čavke tražeći tu pesmu" - uz smeh će Bora. Uz sinoćnju reakciju publike, članovima benda, baš kao što je i Đorđević primetio, treba da bude jasno da klasik koji zatvara "Pokvarenu maštu i prljave strasti", i koji je bio kratko u repertoaru 2009, naprosto, mora da bude redovan u set listi.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Još veće iznenađenje usledilo je jako brzo. "Draga ne budi peder" pesma je koje se bend setio posle 28 godina. Pun pogodak! Odlično je, osamdesetih, zvučala na koncertima, i sada je veliko osveženje. Oslušnite kako je to zvučalo:

Baladu "Celu noć te sanjam" mnogi su, takođe, sinoć prvi put čuli uživo, pošto je svirana samo krajem osamdesetih, na promotivnoj turneji po izlasku albuma "Priča o ljubavi obično ugnjavi".

KAKVO IZNENAĐENJE! "Riblja čorba" izvela za Novu godinu baladu koju fanovi 100 GODINA nisu čuli uživo! (VIDEO)

Čika Joca Zmaj, prateći vokal koji je, praktično, postao član benda, i ovoga puta je, kao i na nekim prethodnim koncertima, dobio ovacije kada se, uz podršku Vidoje Božinovića Džindžera, samostalno predstavio autorskom pesmom, a bendu su se pridružili i gosti iz "Texas Flooda" koji je, prethodno, kao predgrupa odlično zagrejao publiku.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Posebnu simboliku je imalo gostovanje Vlajka Golubovića. Bubnjar koji je najpoznatiji kao član originalne postave Bajaginih "Instruktora" je, zna to svaki verni "Čorbaš", davne 1984. menjao Vicka Milatovića, dok je ovaj bio u vojsci. U spomen na to vreme, odsvirana je sa Vlajkom "Kad hodaš". Legendarni bubnjar je, očigledno, bio i podosta uzbuđen, pa je Miša Aleksić morao da ga "opominje" da ne ulazi sa ritmom pre nego što treba.

Usledio je još jedan "Texas Flood" gost - Nenad Zlatanović na gitari obogatio je, takođe u poslednje vreme retko sviranu "Zadnji voz za Čačak".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U koncertu je, interesantno, uživao i ambasador Švajcarske u Srbiji, a legende su imale i podršku - legendi, Dragog i Žike Jelića ("YU grupa"). "Mikser Haus" je svojim šarmom ulepšala glumica Tanja Pujin, a došle su i mnoge druge poznate ličnosti i prijatelji benda.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Brojne fanove, sasvim sigurno, zanima kompletna "renovirana" set lista "Riblje čorbe". Ovako je to izgledalo u "Mikseru":

1. Ja ću da pevam 2. Ja ratujem sam 3. Radiću šta god hoću 4. Napolju 5. Rekla je 6. Jedino moje 7. Poslednja pesma o tebi 8. Draga, ne budi peder 9. Rokenrol za kućni savet 10. Nemoj da ideš mojom ulicom 11. Volim, volim, volim žene 12. Otvori oči (Joca Zmaj i Džindžer) 13. Vetar duva, duva, duva 14. Dva dinara, druže 15. Zelena trava doma mog 16. Lelek Serba 17. Kako je lepo biti glup 18. Celu noć te sanjam 19. Kad hodaš 20. Zadnji voz za Čačak 21. Avionu, slomiću ti krila 22. Amsterdam 23. Ostaću slobodan 24. Gde si u ovom glupom hotelu 25. Kada padne noć 26. Pogledaj dom svoj, anđele BIS 1: 27. Kad sam bio mlad 28. Ostani đubre do kraja 29. Lutka sa naslovne strane BIS 2: 30. Ljubav ovde više ne stanuje 31. Dobro jutro.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA