KAD GA ČUJE, I PUTIN PLAČE: Ruski operski pevač sa glasom od 5 oktava (VIDEO)

Poznat je pod imenom Vitas i širom sveta ga smatraju jedinstvenim pevačem dijamantskog glasa

  • 27

Harizmatični Vitalij Vladasovič Gračev, umetničkog imena Vitas, muzička je internacionalna zvezda iz Rusije, sa rasponom glasa od čak pet oktava! Tehničar je preciznog pevanja, a njegov neverovatni glas iziskuje konstantno divljenje.

Vitas je rođen 19. februrara 1979. godine u Litvaniji. Poznavaoci muzike ga u Rusiji nazivaju pevačem dijamantskog glasa, a mnogi širom sveta ga smatraju inovatorom novih stilova, zvuka i harmonija.

Zanimljivo je da se na Vitasovom solo koncertu 29. marta 2002. godine,  kojeg je kao najmlađi izvođač održao u Kremljinskoj palati, od jačine i snage njegovog glasa zatresao kristalni luster u sali. Od tada, u sličnim situacijama peva - bez mikrofona.

Već sa sedam godina, ovaj izuzetno talentovani mladić je počeo da komponuje, a prvi put se pojavio u Rusiji krajem 2000. godine.

Danas je pevač, kompozitor, glumac i modni dizajner.

Pogledajte i jedan od Vitasovih spotova:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    21. februar 2016 | 20:27

    Slusam ga nekoliko godina, izuzetan glas. Njegove pesme, Opera 1, Opera 2, Krikom....su fantasticne. Drago mi je da ste napisali clanak o zaista velikom umetniku.

  • Dragiša

    21. februar 2016 | 19:51

    Neka nauči, zajdi zajdi jasno sonce, sa njegovim glasovnim mogućnostima bio bi hit u svetu

  • Biljana

    21. februar 2016 | 23:07

    Uz svo postovanje, bas i nisam odusevljena. Svaka njemu cast, ali ne vidim zasto svaka pesma mora da se svodi na to da nam Vitas pokaze koliko on moze da razapne svoj glas. To se zove vokalni atleticar. A i pesme su mu nakicene a prazne, malo bolja lift muzika. Umetnik treba da stvara lepotu. Kao pocivsi Tose. Nije se razmetao glasom, ali je stvarao caroliju. Sta god da otpeva. Mogla sam da ga slusam i da peva Ringe ringe raja. Bio je pravi pevac, cak i kada je, ponekad, pevao realno receno gluposti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA