TONIJEVIH 25 GODINA NA SCENI: Cetinski u Areni koncertom za pamćenje obeležio jubilej! (FOTO) (VIDEO)

Dvoipočasovni koncert doneo je reprezentativan presek četvrt veka duge Tonijeve karijere, pred više od 10.000 posetilaca

  • 12

Toni Cetinski je, po četvrti put u karijeri, održao veoma uspešan koncert u beogradskoj Kombank Areni, a više od 10.000 fanova je prisustvovalo proslavi jubileja - njegovih 25 godina na estradi.

Pogledajte ko je sve bio na koncertu Tonija Cetinskog (FOTO)

Jedan od najvećih pop pevača u regionu je, tim povodom, imao i predgrupu. Mlad zagrebački bend "Pravila igre" vrlo uverljivo je privukao pažnju publike, odsviravši četiri do sada objavljena, i jedan singl koji tek treba da izađe.

PRAVILA IGRE: Drugačiji smo, svoji, ovakav bend nedostaje regionu! (FOTO) (VIDEO)

Njihov prvi, i u Hrvatskoj najveći hit "Nebo na mojoj strani" je, za kraj mini nastupa, imao sjajan prijem, iako je većina okupljenih pesmu tada prvi put čula. Ogromno iskustvo za bend - ne pruža se svakome šansa da, praktično, na početku karijere nastupi pred ovolikim brojem ljudi. 

Foto: Facebook/Pravila Igre Foto: Facebook/Pravila Igre

Nekoliko minuta pre 21 čas, uz mnoštvo balona po hali, na produženu  binu je izašao Toni sa bendom, što je momentalno izazvalo euforiju. Koncert je otvorio "Krik", da bi uz "Onaj ko te ljubi sretan je", već drugu u set listi, potpuno popustile kočnice. Atmosferu su rasplamsale "Zar malo to je", "Opet si pobjedila", "Mjesečar", Zbog nje", sve do akustičnog dela koncerta.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

KARERAS, BREGOVIĆ, VALJAK: Ovako su mega zvezde video porukama čestitale Toniju Cetinskom 25 godina rada! (VIDEO)

On je najavljen upečatljivo, sa video bima. Toniju su jubilej čestitali, između ostalih, Hoze Kareras, Goran Bregović, Zdravko Čolić, "Parni valjak", Džiboni, Kaliopi... U akustični set, kad se bend sasvim približio publici, uvela nas je "Neka te odvede".

Fudbaler Hanovera na koncertu Tonija Cetinskog! (FOTO)

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ubrzo je Cetinski na binu izveo obožavateljku iz publike, plavokosu Tamaru, što je izazvalo spontano, horsko pevanje dobro nam znanog refrena Borisa Novkovića "Ko mi tebe uze, Tamara...". Nastavilo se emotivno - "Od milijun žena". Pogledajte kakva je tada bila atmosfera:

Završnica akustičnog dela mnogima će, bez sumnje, ostati pre svega ostalog u sećanju. Cetinski je impresivno podsetio na svoj tenor u temi "Caruso", i to uz pratnju oca Mirka. Podsetio nas je i na Robija Vilijamsa, koji, videli smo to prošle godine i u Beogradu, takođe oca izvodi na binu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Hitova nije manjkalo ni po povratku na elektriku - "Lagala nas mala", "Žena nad ženama", "Nebo iznad nas", Morski vuk"... Posle dva sata svirke, zvaničan deo je završen veoma ubedljivo, uz "Čovek od leda" i "Umirem 100 puta dnevno".

Jasno je bilo da Cetinski i ekipa moraju i na bis. Toni je, zapravo, kratku pauzu najpre napravio da bi se presvukao i na sceni pojavio komplet u belom. Zapevao je "Vjeru i nevjeru", zatim i novi singl "Od trnja do zvijezda", a do bine je stigla, u tim trenucima, i devojčica Iva.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Doneo je, kao i uvek "23. prosinac" lavinu emocija, uz prikladno video podsećanje na Tonijevog velikog prijatelja i saradnika, Tošeta Proeskog. Tek kad su odsvirane i nezaobilazna "Blago onom ko te ima", te simbolična "Zbogom, odlazim", i kad su ispunjena dva i po sata, Cetinski i njegov bend su se pozdravili sa beogradskom publikom.

Još jednom se pokazalo koliko je jaka i velika baza fanova Cetinskog u srpskoj prestonici. Takva je da Toni niže koncerte u Kombank Areni bez problema i bez straha da slika neće biti zadovoljavajuća.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • larma

    6. mart 2016 | 09:27

    Otkud bas u Srbiji da se slave jubileji hrvatskih pjevaca????da li ste igdje procitali da je IJEDAN HRVATSKI pjevac podigao glas u zastitu Srpskih pjevaca u hrvatskoj..niste i necete..razlog je sto je hrvatska fasisticko-genocidna tvorevina i sto to pjevaci znaju i boje se za svoje porodice..ovako je prije par dana govorio jedan hrvatski umjetnik..toliko o toj nazovi drzavici u kojoj su maljevi i kame demokracija...

  • Nedo

    6. mart 2016 | 08:45

    Rekoh ja da u Beogradu nema srba. Djokovica i reprezentaciju došlo podržati 3-4000 ljudi. SRAMOTA

  • Nina

    6. mart 2016 | 16:41

    Da li je moguce da u 21 veku vi i dalje pricate o Hrvatima i Srbima, maloumnici.. Toni je vrhunski muzicar, i zasluzio je publiku u svakom gradu, svake drzave bivse SFRJ, molim vas, ne blamirajte se sa tim glupim,komentarima..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA