Komšije izbačene sa "Evrosonga", gledaoci u šoku! (VIDEO)

Zbog duga od 14,5 miliona evra, Evropska radio-difuzna unija je odlučila da diskvalifikuje Rumuniju sa ovogodišnje "Pesme Evrovizije"

  • 3

Kao grom iz vedra neba je odjeknula vest da je Evropska radio-difuzna unija (EBU) odlučila da Rumuniju izbaci sa ovogodišnjeg "Evrosonga" i to zbog duga od 14,5 miliona evra!

REPER SLOMIO NOS KOMPOZITORU: Potukli se bosanski predstavnici na "Evrosongu"?!

Ovakav potez se ne pamti, ali čelnici EBU navode da nisu imali izbora jer Rumuni i pored nekoliko upozorenja da namire dug, koji potiče još iz 2007, nisu reagovali.

- Žao nam je što smo bili primorani da preduzmemo ovakve mere. Razočarani smo što su svi naši pokušaji da stvar rešimo sa rumunskom Vladom, završili neuspešno. Međutim, nismo imali izbora jer dalje tolerisanje duga TVR (nacionalne televizije Rumunije) bi ugrozilo opstanak EBU - izjavila je Ingrid Deltenre, generalni direktor EBU.

Sa druge strane, malerozni pevač Anton Ovidiu koji je trebalo da predstavlja Rumuniju na takmičenju u Stokholmu, kaže da je razočaran zbog nepravedne odluke, ali da će nastaviti da se "bori"...

(Telegraf.rs/BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA