IMA NADE ZA ROKENROL: Mali Džoni (12), najmlađi srpski roker, objavljuje prvi album! (FOTO) (VIDEO)

Nikola Ranković gitaru svira od svoje šeste godine, i jedinstvena je pojava na muzičkom nebu

  • 3

Mladi srpski roker Nikola Ranković Džoni (12) promovisaće u  beogradskom "Wurst Platz baru" svoj prvi album "Teram po svom", koji će se naći u prodaji od 20. maja. 

NE PROPUSTITE: Evo kako Džoni (12) uspeva da bude rok-zvezda i pored DIJABETESA

Džoni je potpuno autentična i jedinstvena pojava na svetskom rokenrol nebu, a Telegraf je o njemu već pisao u više navrata. Niko pre Džonija u svetskoj rok istoriji nije objavio album sa 12 godina, i pritom bio kompletan autor, gitarista i pevač.

MALI DŽONI: Nema šanse da zapevam narodnjak, slušam samo rokenrol! (FOTO) (VIDEO)

Dvanaestogodišnjak koji gitaru svira od svoje šeste godine, svoj život je posvetio rok muzici u svakom smislu. Na "UK Songwrtiting Contest" takmičenju, između 70.000 pesama, kao kompozitor i tekstopisac pesme "Hot or cold" plasirao se u polufinale.  Frontmen je najmlađeg autorskog benda u Srbiji "The Churlians".

Foto: Promo Foto: Promo

Kruna njegove posebnosti, talenta i posvećenosti rokenrolu svakako je album koji su svim srcem podržala aktivna rokenrol imena naše scene: "YU grupa", "Riblja čorba", "Van Gogh", "Neverne bebe", kao i muzička javnost, SOKOJ čiji je najmlađi autor, kritika... Promocija albuma će, uz prisustvo velikog broja muzičara, osoba sa javne scene, donatora, ljubitelja rokenrola i novinara, biti održana u četvrtak u Beogradu.

Foto: Promo Foto: Promo

Džoni je kompletan autor muzike i tekstova, odsvirao je sve gitare na albumu. Društvo u projektu prave mu Srboljub Radivojević na bubnjevima, Nikola Usanović i Vojislav Aralica na basu, a Aralica je i potpisao produkciju i svirao klavijature. Na promociji će biti premijerno prikazan prvi spot "Pokreni se".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Legendarni Žika Jelić, novinar Petar Janjatović, kao i Voja Aralica biranim rečima su govorili o Džoniju.

ŽIKA JELIĆ:

- Džoni je sigurno najmlađi i najhrabriji među nama, koji je za prezentaciju svog talenta i ljubavi prema muzici odabrao rokenrol. Kao mlad

čovek, a uz to i kompletan autor svojih kompozicija, vođa benda koji vredno uči kako u školi, tako i sve ostalo vezano za gitaru, pevanje, pisanje tekstova, od mene zaslužuje i ima ogromno divljenje i podršku.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

VOJISLAV ARALICA:

- Kada sam počinjao rad sa Džonijem, nisam ni slutio kuda bi to moglo da nas odvede. Učeći ga i radeći sa njim, shvatio sam na kraju koliko sam, zapravo, ja naučio od njega - pre svega o predanosti, hrabrosti, talentu i ljubavi, koja je svakog momenta bila pokretač svega. Hvala ti i uvek "Johnny be good".

Foto: Promo Foto: Promo

PETAR JANJATOVIĆ:

- Stara je mudrost da na mladima svet ostaje, i to mi vremešni sve češće izgovaramo.  Disk "Teram po svom" je još jedan u nizu koji tu izreku potvrđuje. Posle preslušavanja je jasno da je Džoni polozio malu rok maturu. Svira zrelo, kompaktno i tek se kroz  pevanje otkriva da iza ovog diska stoji dete, ali stoji čvrsto i sigurno.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Disk, na kom je devet pesama, biće moguće nabaviti u digitalnom obliku preko distributera "Phonofile Balkan" (predstavnici norveške kompanije "Phonofile), kao i na Amazonu, iTunesu, Deezeru, Spotify, Google Play i Klickklack Music Store.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U fizičkom obliku, prodajna mesta će, u početnom periodu, biti: Vulkan, Metropolis, 22 prodavnice Gigatrona, "Comtrade Shop" u Ušću, Leila Records And Books, Maric Music, Lyra (muzička radnja u "Merkuru"), Music Trade Novi Sad, kao i kod izdavača Pentatonik.

Više o Džoniju možete saznati na njegovom zvaničnom sajtu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA