≫ 

BATINA NAJVEĆA TAJNA: Živojinović nije imao dublere, nekoliko puta umalo poginuo na snimanju!

- Znao sam: "Ispustim li konopac, sunovratiću se na zemlju". Morao sam da trpim, nastavio sam da se spuštam i da pucam iz šmajsera - izjavio je svojevremeno Bata Živojinović

  • 5

Ako ste mislili da je pokojni Bata Živojinović bio muškarčina samo na filmu, grdno se varate - mnogi ne znaju da je Bata sve svoje scene, pa čak i one veoma opasne, snimao sam bez dublera, a svojevremeno je slavni glumac otkrio kako je nekoliko puta umalo poginuo na snimanju.

GLUMCI I POLITIČARI U SUZAMA ISPRED BATINE KUĆE: Opraštaju se od legende! (VIDEO)

Dok je u Mađarskoj radio na filmu "Lažna mera", reditelj Bernard Viki je želeo da Bata snimi veoma opasnu scenu u zaleđenom Dunavu.

Ideja je bila da se Živojinović zavuče ispod sante na površini reke, a da kamera sve snima odozgo.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Kada sam ušao u ledenu vodu, bilo mi je jasno da trebam da uradim nešto nemoguće. Naime, nevolja je u tome što sam morao da budem pod ledom, držim se odozdo za santu ali da mi se ruke ne vide. Znači, nisam mogao da se držim za santu, jer ruke ne smeju da se vide u kadru, a voda me nosi - odnela bi me za sva vremena da se nisam pridržavao. Za trenutak sam prestao da se držim, osetio sam da gubim sigurnost, da me voda vuče dole... Izgubio sam bilo kakav oslonac pod vodom, i počeo sam noktima da grebem led. Sve sam nokte polomio... Pomislio sam: "Gotovo je sa mnom, žrtvujem svoj život u ime umetnosti". Načinio sam, potom, jedan snažan trzaj i uhvatio se za ivicu sante. Promrzao i uplašen, video sam nasmejana lica režisera i snimatelja - ispričao je Bata u intervjuu za magazin "Ven", a sličnu dramu Živojinović je preživeo i tokom snimanja kultnog ostvarenja "Valter brani Sarajevo".

Printskrin: youtubegreatjakuza Printskrin: youtubegreatjakuza

- Trebalo je da se konopcem spustim sa 35 metara visoke sahat-kule, i još iz mašinke pucam u Nemce. Konopac sam držao ispod pazuha a drugom rukom sam pucao iz šmajsera. Odjednom sam osetio bol, kao da me je neko pogodio u mišicu pravim metkom. Bol je bio nepodnošljiv. U stvari, konopac mi je pekao mišicu kroz odelo. Znao sam: "Ispustim li konopac, sunovratiću se na zemlju". Morao sam da trpim, nastavio sam da se spuštam i da pucam iz šmajsera. Kad sam se spustio na zemlju, umalo se od bola nisam onesvestio, bio sam u goloj vodi. Ali, ja sam to sakrio i niko to nije primetio. Sve je ispalo snažno, uverljivo - zaključio je Živojinović.

Foto: Promo Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA