≫ 

SCENA SILOVANJA u filmu "Poslednji tango u Parizu" BILA JE STVARNA! Izjava režisera NAJEŽIĆE VAS! (VIDEO)

- Srećom, snimili smo sve iz prve. Više se nikada nisam skinula u filmu, posle "Poslednjeg tanga" - istakla je silovana Marija Šnajder u davnom intervjuu za "Dejli mejl"

  • 2

Režiser čuvenog ostvarenja "Poslednji tango u Parizu" Bernardo Bertoluči izazvao je gnev javnog mnjenja kada je 2013. godine u jednom intervjuu insinuirao da brutalna i legendarna "scena sa puterom" nije snimljena uz saglasnost Marije Šnajder.

NAJVEĆA TAJNA HOLIVUDA: Marlon Brando bio u brutalno sado-mazo vezi s Džejmson Dinom?

On je rekao da je u tajnom dogovoru sa Marlonom Brandom osmislio scenu silovanja, bez konsultacije sa tada 19-ogodišnjom Marijom Šnajder jer je hteo da Marija "reaguje kao žena, a ne kao glumica".

Foto: Printskrin/Youtube/EL MUNDO DE ALYCIA Foto: Printskrin/Youtube/EL MUNDO DE ALYCIA

U razgovoru sa Bertolučijem 2013. godine, on je rekao kako su Marlon Brando i on došli na ideju da puter bude upotrebljen u sceni u kojoj Brandov lik siluje lik Šnajderove.

Foto: Wikipedia / Columbia Pictures Foto: Wikipedia / Columbia Pictures

- Scena sa puterom bila je ideja na koju smo Brando i ja došli jutro pre njenog snimanja. Hteo sam da reguje kao žena, a ne kao glumica. Mislim da Marija mrzi i mene i Branda zbog toga sa puterom, umesto lubrikanta za koji joj nismo rekli - rekao je Bertoluči na La Cinémathèque Française u Parizu 2013. On je dodao i da žali zbog odlukle da joj ne kažu, ali da ne žali zbog načina na koji je režirao spornu scenu, piše čuveni "Gardijan".

I Marija Šnajder oglasila se ovim povodom, u jednom od intervjua koje je dala za "Dejli mejl".

Printskrin: Youtube/Adriano Rosa Printskrin: Youtube/Adriano Rosa

- Osetila sam se poniženo, pomalo kao da su me silovala obojica, i Marlon i Bertoluči. Posle scene, Marlon me nije tešio, niti se izvinio. Srećom, snimili smo sve iz prve. Više se nikada nisam skinula u filmu, posle "Poslednjeg tanga", iako su mi nudili mnogo takvih uloga. Danas su ljudi naviknuti na takve filmove, ali ovaj je premijeru imao 1972. i to je bilo skandalozno - zaključila je Šnajderova koja se dugo borila sa zavisnošću i depresijom.

Marija Šnajder preminula je 3. februara 2011. godine u Parizu. Imala je 58 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA