Josipa veličanstvena u Sava centru (FOTO) (VIDEO)

Muzička diva Josipa Lisac u utorak uveče proslavila je jubilej, 50 godina karijere, veličanstvenim, rođendanskim koncertom na Dan zaljubljenih u ispunjenoj velikoj dvorani Sava centra u Beogradu. Koncert je bio rasprodat nekoliko dana unapred, a pred ulazom u Sava centar tražila se karta više!

  • 7

Jedna od najvećih pevačica još iz vremena Jugoslavije odmah po izlasku na pozornicu dobila je snažne ovacije, a koncert je počela prisećanjem na 1967. godinu i početak karijere, kada je sa svega 17 leta, između ostalog, nastupala i u Domu omladine Beograda. Ipak, muzički početak večeri bio je znatno moderniji uz “Moju magiju” nastalu 2015. godine.

 

Foto: Teodora Ćirić

Foto: Teodora Ćirić

 

- Imam izuzetno snažnu tremu, ali to je više izraz odgovornosti - sa prepoznatljivom emotivnošću u glasu priznala je Josipa u uvodnom obraćanju publici, a onda je odmah prešla na "Boginju" i klasik "O jednoj mladosti".

 

Publiku u prestižnoj beogradskoj dvorani činili su dobri poznavaoci Josipinog lika i dela, i znali su da ona, ni ove večeri, kao ni godinama unazad, najpoznatije pesme neće izvesti onako kako zvuče na albumima.

 

Pesme na koncertnom podijumu dobiju novo ruho što je, čini se, neminovna posledica njenog muzičkog istraživanja kroz tih velikih pet decenija karijere.

 

Foto: Teodora Ćirić

Foto: Teodora Ćirić

 

- Nikad nisam u životu slavila obljetnice... meni je to bilo grozno. To je moj menadžment, to je sve njihova krivica, oni su mene nagovorili ovako jadnu naivnu... Pola stoljeća, 50 godina! Ma daj tišina! - našalila se Josipa.

 

 

Nanizala je Josipa poznate teme "Dok razmišljam o nama", "1000 razloga"“, "Živim po svome", "Ja bolujem"“, "Gdje Dunav ljubi nebo", vešto praveći ravnotežu između "nostalgičnog" repertoara i pesama novijeg datuma.

 

Podsetila nas je, naravno, da je i ovaj koncert, kao i svi prethodni od njegove smrti 1991. godine posvećen Karlu Metikošu, njenoj životnoj ljubavi, i stvaraocu Josipinih najvećih hitova. Pesma "Vjerujem ti sve" vratila je publiku na stranice antologijskog debija "Dnevnika jedne ljubavi" (1973), da bi usledio nagli skok u 2015. godinu uz "Tu"“.

 

 

Ubrzo je došlo vreme za finiš ispunjen dobro znanim temama kao što su "Hir, hir, hir" i "Danas sam luda", a za kraj zvaničnog dela stigla je "Magla".

 

Vidno uzbuđena Josipa se od publike oprostila tek pošto je na bis izvela simbolično pesmu "Ispočetka"“, a zatim je dobila bukete cveća od obožavateljki. I naravno, gromoglasne ovacije publike u Sava centru.

 

Sledeća prilika da publika vidi i čuje Josipu biće njen koncert 26. marta u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

 

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Homo ludens

    15. februar 2017 | 19:29

    Za tih 50 god njene karijere,još uvijek Se,Na ovim prostorima ,nije pojavila nijedna slična njoj.Stvarno Je jedinstvena,I vizuelno i glasovno,Nema joj ravne!

  • Drasko

    15. februar 2017 | 21:48

    Nema tih srpskih para da bi ju ja slusao , da je Jovana ok , ovako nista.

  • Zoran

    15. februar 2017 | 22:46

    Josipa, ko vas ne voli taj ne voli zivot, taj je i slep i glup.Ono sto cenim kod vas je perfekcionizam pun emocija.Srbin sam, ali vas covek ne moze da svrsta nigde.Vi ste zvezda koja je na tren krocila na zemlju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA