≫ 

Premijera pesme i spota “HARLEY, LES PAUL & R’N’ROLL” - JOHNNY RANKOVIĆ feat. ŽIKA JELIĆ (YU GRUPA) (VIDEO)

Na snimanju ove brze pesme, sa snažnim solom radio je sjajan tim muzičara

  • 2

Novom pesmom i spotom "Harley, Les Paul & r’n’roll", najmlađi roker regiona Nikola Johnny Ranković nastavlja svoj rokenrol put ka zvezdama i hrabro dalje korača ka ispunjenju snova opirući se floskuli da je rokenrol mrtav.

U tome mu je ovog puta vrlo simbolično, ali na neki način i očekivano, sa simpatijama pomogao Žika Jelić (Yu grupa). Tako je u pesmi čiji je Johnny kompletan autor (muzika, tekst, aranžman) došlo do zanimljivog susreta najmlađeg i najstarijeg aktivnog rokera, kroz snažnu, ali poetičnu himnu pojedinim simbolima rokenrola: Harley Davidsonu i Les Paul-u.

Žika Jelić i njegov lapstil, Johnny i njegovo upečatljivo gitarsko umeće, sa glasom koji je sve čvršći i formiraniji, uz pratnju benda "The Churlians", pričaju emotivnu, ali ujedno i žestoku priču o muzici kao gorivu života, a sve to je vrlo autentično oslikano u trećem oficijalnom spotu, koji možete pogledati u nastavku.

Na snimanju ove brze pesme, sa snažnim solom radio je sjajan tim muzičara. Prepoznatljivom autorskom i gitarskom pečatu Johnnyja Rankovića dušu, ali i dozu žestine, dodali su: Žika Jelić na lapstilu, Pavle Petrović iz The Churlians-a svirajući bas, Milan Jejina Jeki bubnjeve, a prateće vokale otpevali su Ksenija Kuljača, Srba Radivojević i Vojislav Aralica koji je i producent.

Foto: Promo Foto: Promo

Pred velikim brojem kolega muzičara, novinara, prijatelja i fanova najmlađeg rok autora na ovim prostorima, spot je uz fantastičan lajv nastup premijerno prikazan u Wurst Plaz Bar-u u ponedeljak. Sjajnoj atmosferi posebno je doprineo neobičan rokenrol lajv "dvoboj": nakon prvog izvođenja novog hita "Harley, Les Paul & r′n′roll", Johnny Ranković i "The Churlians" su odsvirali pesmu "Yu grupe"- "Evo stojim tu", a "večiti mladići" iz "Yu grupe" odgovorili su Johhnyjevom pesmom "Nije do love".

Publika je sa velikim oduševljenjem ispratila i pozdravila zanimljivu priču spota u kojoj Johnny simbolično, svojom harizmom, talentom i upornošću nastavlja put kojim već više od 40 godina sa svojim saborcima iz "Yu grupe" bez kompromisa ide Žika Jelić.

Johnny i dalje tera po svom i stvara za sve nas muziku, a sa svojim drugarima iz benda "The Churlians" (Grišom, Pavletom i Markom) i dalje predano vežba pripremajući se za nastupe tokom leta na festivalima u regionu.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA