DJ MILIONERI: TOP 10 najplaćenijih di-džejeva na svetu (VIDEO)

Magazin "Forbs" izbacio je listu najplaćenijih elektronskih muzičara današnjice. Prvoplasirani je Tijesto sa godišnjom zaradom od 22 miliona dolara

  • 0

Čuveni amerčki poslovni magazin "Forbs" izbacio je listu najplaćenih di-džejeva za 2012. godinu. Ovaj časopis govori o značaju i velikoj popularnosti ove muzike, koji rapidno rastu iz godine u godinu. Na listi pod nazivom "Elektornski kraljevi keša" nalazi se deset poznatih imena iz ove muzičke industrije.

Tiesto - 22 miliona dolara

Prvoplasirani je Tiesto. Holandski di-džej iz Brede inkasirao je neverovatnih 22 miliona dolara. Prema "Polstaru", Vervest (kako glasi pravo ime Tiesta) za svirku dobija 250.000 dolara. U svojoj dosadašnoj, više nego uspešnoj karijeri izbacio je pet studijskih albuma.

Skrileks - 15 miliona dolara

Mesto broj dva pripada američkom di-džeju Skrileksu. Dvadesetdvogodišnji kalifornijski majstor elektronske muzike zarađuje godišnje 15 miliona dolara. Skrileks, koji je aktivan od 2002. godine, kaže da sluša elektronsku muziku od svoje 12 godine.

"Swedish House Mafia" - 14 miliona dolara

Treća pozicija pripala je grupaciji "Swedish House Mafia". Švedska elektronska atrakcija, koja je nedavno prestala da postoji, inkasirala je 14 miliona dolara. Činili su je poznati di-džejevi Aksvel, Stivi Anđelo i Sebastijan Ingroso.

Dejvid Geta - 13,5 miliona dolara

Mesto broj četiri po zaradi pripada Dejvidu Geti. Popularni francuski di-džej ima zagarantovanu godišnju svotu od 13,5 miliona dolara. Publika u Srbiji imala je u više navrata priliku da čuje njegov nastup.

Stiv Aoki - 12 miliona dolara

Petoplasirani je Stiv Aoki. Američki di-džej japanskog porekla može se pohvaliti zaradom od 12 miliona dolara. Ima jedan studijski album pod nazivom "Wonderland".

Deadmau5 - 11,5 miliona dolara

Šesto mesto rezervisano je za Deadmau5. Ovaj popularni di-džej iz Kanade zarađuje 11 miliona dolara. Jedan od svojih mnogobrojnih nastupa imao je i na novosadskom festivalu "Egzit" prošle godine.

DJ Poli D - 11 miliona dolara

Sedmoplasirani na ovoj prestižnoj listi DJ Poli D. Ovaj 32-godišnji američki elektronski muzičar inkasira godišnje 11 miliona dolara. Ljubitelji rijaliti emisija sećaju ga se iz šoua "Jersey Shore".

Kaskade - 10 miliona dolara

Na osmoj poziciji je Kaskade, sa zaradom od 10 miliona dolara. Ovaj američki muzičar aktivan je skoro 11 godina, a u svojoj karijeri izbacio je osam albuma.

Afrodžek - devet miliona dolara

Di-džej Afrodžek je deveti. Holanđaninova godišnja zarada iznosi devet miliona dolara. Izbacio je pregršt hitova iz svog studija, a nedavno je producirao i novi duet Pitbula i Šakire "Get It Started".  Njegova devojka je poznata američka starleta Paris Hilton.

Avići - sedam miliona dolara

Deseto mesto pripalo je još jednom Šveđaninu. U pitanju je Avići, a njegova godišnja zarada je sedam miliona dolara. Pre samo nekolliko nedelja nastupio je i u Srbiji, tačnije na festivalu "Egzit".

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA