POP DEPRESIJA: Mik Harvi večeras u Beogradu (VIDEO)

Jedan od najpoznatijih saradnika Nika Kejva, Pi Džej Harvi i osnivač sastava "Boys Next Door", "The Birthday Party", "The Bad Seeds" i "Crime And The City Solution" nastupiće posle 21 u bioskopu "Rex" na Dorćolu na proslavi 10 godina koncertne aktivnosti radio-emisije iza koje stoji Ivan Lončarević

  • 0

Kultni australijski muzičar Mik Harvi nastupiće večeras u Kulturnom centru Rex, čime će se obeležiti 10 godina koncertne aktivnosti radio-emisije "Pop depresija", iza koje stoji Ivan Lončarević.

Harvi je verovatno najpoznatiji kao dugogodišnji saborac Nika Kejva, s kojim je svirao od 1984. do 2007. godine i albuma "Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus". Ovaj australijski multiinstrumentalista jedan je od osnivača prvog Kejvovog benda "Boys Next Door", kao i njegovog sledećeg projekta, sastava "Birthday Party", a u karijeri je sarađivao i sa Pi Džej Harvi.

Za 17 godina solo karijere objavio je osam albuma, od koji je poslednji "Sketches from the Book of the Dead" objavljen prošle godine za "Mute". U intervjuu koji je s njim uradila Svetlana Đolović, Harvi priča o gotovo četiri decenije bavljenja muzikom.

- Iz ove perspektive deluje mi da je sve došlo na svoje, da je muzika to čime je trebalo da se bavim u životu, iako to nisam prvobitno nameravao. Nekako sam se zatekao u muzici i polako sam počeo da je shvatam ozbiljnije - dakle, nije bila moja odluka da postanem muzičar, jednostavno je tako ispalo. Muzika je zapravo izabrala mene.

"Pop depresija" se emituje ponedeljkom od 22 do ponoći na Radiju Studija B, a u ovih 10 godina Lončarević "potpisuje" neke od najuzbudljivijih koncerata u Beogradu, između ostalih, Nine Nastasije, Stiva Vina, Marka Olsona i Viktorije Vilijams, Aleksa Čiltona, Haua Gelba, Kena Stringfeloua, Bonija Princa Bilija, Čaka Profeta, Granta Harta, Ričarda Baknera, Dena Stjuarta, kao i grupa "Willard Grant Conspiracy", "Trans Am", "The Saints", "Magnolia Electric Co.", "The Walkabouts", "Marah", "Joan As Police Woman", "Lambchop", "Handsome Furs", "Wovenhand", "Teenage Fanclub", "Richmond Fontaine"...

Ova specifična koncertna agencija 21. novembra u Domu omladine ugostiće i jednu od najznačajnijih figura nove američke muzike Marka Lanegana.

Pogledajte video-snimak za pesmu "Two Paintings" s poslednjeg albuma koji Harvi promoviše i večeras u Beogradu:

(S. M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA