NAŠE, A SVETSKO: Holivudske zvezde i njihova deca nose srpska imena (FOTO)

Milan, Danica, Mila, Mira, Drina su samo neka od imena koja s ponosom nose svetske poznate ličnosti ili njihova deca

  • 4

Pevačica Šakira i njen izabranik fudbaler Đerar Pike postali su roditelji dečaka kome su dali ime Milan. Iako je više nego interesantno da je poznati par dao svom detetu slovensko ime, ovo nije neuobičajena stvar kada su svetske zvezde u pitanju, a ovom prilikom predstavljamo vam poznate ličnosti koje sa ponosom nose srpska imena ili su nama bliska imena davali svojim naslednicima.

Drina de Niro - Usvojena ćerka Roberta de Nira dobila je ime  po reci Drini kada je njen slavni otac pročitao roman Ive Andrića "Na Drini ćuprija". Da podsetino, čuveni holivudski glumac je krajem šezdesetih godina proveo neko vreme u tadašnjoj Jugoslaviji i poneo lepe utiske. De Niro je često angažovao dadilje iz Srbije, a dugi niz godina jedan od članova njegovog obezbeđenja je, takođe, bio Srbin. Drina de Niro je isto glumica i igrala je u 27 filmskih i serijskih naslova.

Mila Kunis  - Milena Markovna Kunis je potomkinja ukrajinskih Jevreja, koja se kao devojčica sa porodicom iz Kijeva preselila u Los Anđeles. Engleski jezik je naučila gledajući emisiju "The Price Is Right". Mila se proslavila ulogama u seriji "Vesele sedamdesete" i filmu "Crni labud". Magazin "Esquire" ju je nedavno proglasio za najseksepilniju ženu sveta.

Mila Jovović - Milica Jovović, kako glasi puno ime ove glumice i modela, dete je srpskog reditelja Bogdana Jovovića i ruske glumice Galine Galinove. Sa porodicom se iz rodnog Kijeva prvo preselila u London, da bi se kasnije nastanila u Sjedinjenim Američkim Državama. Filmsku karijeru Mila je započela sa 12 godina, a njena najpoznatija ostvarenja su "Peti element" i "Pritajeno zlo" ("Resident Evil").

Mira Sorvino - Ova američka glumica je, takođe, vlasnica imena koje se može čuti na ovom podneblju. Svoju karijeru Sorvinova je počela sa 25 godina, a pažnju na sebe skrenula je igrajući u filmu "Moćna Afrodita". Udata je za kolegu Kristofera Bakusa i majka je četvoro dece.

Danica Patrik - Danica, ili kako je u zapadnom svetu zove Danika, profesionalni je vozač i model. Autobilizmom je počela da se bavi sa deset godina i to kartingom, da bi kasnije prešla u Indikar i Naskar. Godine 2005.Patrikova je postala popularna širom Sjedinjenih Američkih Država i dobitnica je brojnih nagrada. Ova lepotica se u dva navrata slikala za čuveni časopis "Sports Illustrated", gde je pokazala svoje čari.

(Telegraf.rs / foto: Wikipedia, SI, Tanjug, Esquire)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Najlon

    23. januar 2013 | 19:55

    "...samo su neka od imena.." a kojih jos ima keveti

  • najprovokator

    23. januar 2013 | 17:59

    Сви ће тек да добијају српска имена..неки ће и своја постојећа да замене...

  • komsija

    24. januar 2013 | 07:51

    A tek koliko ima ooonih glumica sa nasim imenima ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA