Sin Šer definitivno menja pol u Beogradu!

Posle skoro godinu dana razmišljanja, Čez Bono odlučio je da operaciju promene pola, ubacivanje ligamenata u klitoris, definitivno obavi u Beogradu

  • 4

Čaz Bono, sin svetske pop zvezde Šer i najpoznatiji transseksualac na svetu, rođen je kao žensko i odlučio je da operaciju promene pola izvrši u Srbiji, u GAK "Narodni front".

- U stalnom smo kontaktu sa sinom pevačice Šer, koji planira da uradi operaciju promene pola i najverovatnije će to obaviti u Srbiji- rekao je prof. dr Dušan Stanojević, direktor ove medicinske ustanove.

Pre godinu dana, Čaz je počeo da razmišlja da ovu operaciju uradi u našem glavnom gradu, jer su lekari veliki stručnjaci. On je tada rekao:

- Verovatno ću otići u Beograd, jer tamo doktori rade ovu proceduru najbolje od svih. Oni bukvalno u vaš klitoris mogu da ubace određene ligamente, malo ga povećaju, povežu ga tako da kroz njega možete da mokrite i stave vam implante umesto testisa. Znači, biće mali, ali ću moći da uriniram kroz njega dok stojim - rekao je Bono.

Čaz je jedino dete Šer i još 1995. godine javno je objavio, tada kao žena, da je lezbijka. Proces promene pola otpočeo je 2008. godine, a zakonski je dobio potvrdu u maju 2010. godine, kada je od suda dobio rešenje o legalnosti promene imena i pola. Međutim, ostalo mu je još samo da ugradi muški polni organ, kako bi u potpunosti bio muškarac.

Ova operacija u Srbiji košta oko 3.000 evra, a država snosi dve trećine troškova. Ove godine će se o trošku države operisati sedam pacijenata.

(A. Č. / Blic)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dukii

    7. april 2013 | 23:04

    Ma nek mu ga i na glavu stave ako to hoce! Ali sto bre tim bolesnicima da se radi o dvotrecinskom trosku drzave? I to ovaj ili ova cija je majka SER i puna ko brod! A toliko ljudi je bez krova i toliko dece bez osnovnih sredstava ili bolesnih a oni bacaju pare na vestacke penise i vagine!

  • doktor

    7. april 2013 | 18:39

    Da bas u srbiji i jesu najbolji specijalisti iz oblasti promene pola Ivana. To sto ti imas averziju prema svom narodu i nepoverenje je drugo. Informisi se malo vise nego iz casopsisa tipa svet, scandal...

  • Ivana

    7. april 2013 | 17:53

    Ma, kako da ne ;))) bas u Srbiji i bas najbolji specijalisti ahahahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA