OD SEVDAHA DO BAHA: Srpski harmonikaš koji svira svetske hitove (FOTO) (VIDEO)

Marko Milutinović, koji živi u Trstu, očarao ljude na internetu obradom Psajevog hita "Gentleman" i Eminemovog "Mockingbird". U razgovoru za Telegraf mladi harmonikaš je istakao da mu je želja da napravi nešto novo u muzici po čemu će biti prepoznatljiv

  • 10

Pre izvesnog vremena, mladić po imenu Marko Milutinović oduševio je ljude na internetu izvođenjem novog svetskog hita "Gentleman" južnokorejskog repera Psaja. Mladi muzičar iz Jagodine, koji od rođenja živi u italijanskom gradu Trstu, svira harmoniku od svoje sedme godine, a na njegovom repertoaru nalaze se različite vrste muzike: od klasične, džeza, pa do narodne.

 

Pored obrada stranih numera, Marko je nastupao sa mnogim poznatim pevačima i bendovima iz Srbije, kao što su Darko Lazić, MC Yankoo, Milena Ćeranić, Cvija, "Alegro bend", kao i sa aktuelnim učesnikom "Farme" reperom Ša.

 

 

U intervjuu za Telegraf Marko je rekao zašto se odlučio da obradi Psajev novi hit "Gentleman".

 

- Hteo sam da dokažem ljudima da harmonika može da svira sve i da oni mogu da se opuste uz to. Pre "Gentlemana" sam uradio i obrade pesama "Krimi rad" od Jelene Karleuše i "Mockingbirg" od Eminema koje su dobro prošle - kazao nam je Milutinović.

 

Poslušajte kako zvuči pesma "Krimi rad" Jelene Karleuše na harmonici u izvođenju Marka Milutinovića Jagodinca

 

 

Na pitanje da li mu je palo na pamet da pošalje snimak Korejcima ili čak samom Psaju, Marko nam je odgovorio:

 

- Nisam razmisljao o tome. Putem Fejsbuka sam obavešten da su mnogi ljudi poslali to umesto mene - kazao nam je Milutinović kroz smeh, koji je dodao da planira da odsvira još neki poznati hit na harmonici:

 

- To će se sigurno desiti, pošto vidim da je publika zainteresovana za takve stvari. Nadam se da će naredna nova obrada biti bolja od "Gentlemana".

 

Pogledajte još jednom kako je Marko odsvirao "Gentlemana" na harmonici

 

 

Takođe, ovaj mladi harmonikaš je dobitnik brojnih nagrada na muzičkim manifestacijama u Italiji i Švajcarskoj. Na navedenim manifestacijama postojala je kategorija folk muzike, tako da je Marko tamo svirao isključivo srpsku narodnu muziku.

 

Osim toga, Milutinović je imao i nastupe na televizijiama kao što su italijanski RAI i srpski RTS.

 

Za kraj, Marko nam je ispričao kakvu muziku sluša, kao i kakvi su mu planovi.

 

- Ja u suštini slušam i sviram sve , "od sevdaha do Baha", ali mi je u genima narodna muzika. Uzor mi je najveći sprski harmonikaš svih vremena i moj učitelj Jovica Petković. Trenutno sviram "House harmoniku" po najvećim zapadnim diskotekama. Što se planova tiče, želja mi je da napravim nešto novo u muzici po čemu ću biti prepoznatljiv - rekao je popularni Jagodinac.

 

Pogledajte kako je Marko obradio Eminemov hit "Mockingbird"

 

 

(V.Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA