Svi Srbi u finalu "Evrosonga"! (FOTO) (VIDEO)

Pored predstavnice Ukrajine Zlate Ognjevič, delegacija Malte je angažovala Borisa Čezeka da napiše kompoziciju, a srpski koreograf je idejni tvorac nastupa Belorusije u Malmeu. Pored koreografa i plesača, na pesmi su angažovane Ana Mašulović i Marija Lazić kao prateći vokali

  • 1

Iako se predstavnice Srbije na ovogodišnjoj pesmi "Evrovizije" "Moje 3nisu plasirale u finale i time stekle mogućnost da Srbija sledeće godine bude domaćin ovog prestižnog takmičenja, ipak, i mi "konja za trku imamo". Naime, delegacije Malte, Belorusije i Ukrajine u svom timu imaju srpske koreografe, kompozitore i prateće vokale.

Predstavnica Ukrajine i drugi favorit Zlata Ognjevič, rođena je u Rusiji, ali sa očeve strane vuče balkanske korene (gospodin Ognjevič je poreklom iz Ukrajine i Srbije). Zlata je otkrila da bi volela da poseti Srbiju i da su Mirna, Sara i Nevena vrlo zabavne. Zlata voli da kaže da ima italijanske i balkanske krvi, a njeno umetničko ime je danak upravo balkanskim korenima - Zlata znači zlato, a Ognjevič vatra. 

Srpski koreograf  Aleksa Raifović Zile kompletni je idejni tvorac nastupa Belorusije u Malmeu. Predstavnica Belorusije tražila je najbolje, te je na osnovu CV-ja izabrala Zileta. Pored plesača, u pesmi su angažovana i naša dva prateća vokala, Ana Mašulović i Marija Lazić, a scenograf je Predrag Peca Pejović. Zile je 2010. godine sarađivao sa Jelenom Karleušom na njenom koncertu u "Kombank Areni".

Belorusija je svakako imala jedan od dinamičnijih nastupa, a ovde se podsetite kako je to izgledalo u polufinalu:

I Malta će ove godine imati našeg predstavnika. Beograđanin Boris Čežek je napisao kompoziciju "Tomorrow" koju na takmičenju izvodi Đanluka. Boris je talentovani kantautor, a zajedno sa Keti Kerni osvojio je drugo mesto na pesmi "Evrovizije" 2002. godine predstavljajući Bosnu i Hercegovinu. 

Poslušajte ovog mladog predstavnika i izvedbu pesme u polufinalu:

Podsetimo, glavni favorit izbora u Malmeu je Emeli de Forest, predstavnica Danske, koja je za Telegraf rekla da nije čula ostale kandidate, jer je čine vrlo nervoznom. 

(Anastasija Čanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA