Stray dogg sviraju u Zrenjaninu i Kikindi

Popularni beogradski bend nastavlja sa turnejom, a ulaz za ove dve svirke biće slobodan

  • 0

Beogradski sastav "Stray dogg" će ovog vikenda nastupiti u Zrenjaninu i Kikindi, što je svojevrsni nastavak Americana night festivala. Ovo je treći vikend svirki u okviru ove turneje, za vreme koje je bend do sada obišao šest različitih gradova po široj Srbiji.

Početak celog projekta bio je pomenuti festival održan 24. maja u Domu omladine Beograda. Događaj je okarakterisan kao prekretnica žanra zasnovanog na mešavini američkog folka i indi rocka kod nas. Velika posećenost te americana večeri nastavljena je u nizu gradova: Gornji Milanovac, Čačak, Zaječar, Bor, Jagodina, Kragujevac. Time je pokazano da u Srbiji ima mesta za širenje naše alternativne muzičke scene.

- Svirke do sada su prošle odlično, daleko bolje nego što smo mi očekivali. Čekaju nas još četiri mesta i nadamo se sličnom odzivu kao i u prethodnim. Mislim da je turneja sama po sebi velika stvar za bend, ali i ovaj pravac muzike u Srbiji uopšte - rekao je Dušan Strajnić, frontmen benda.

Ovog vikenda, šestočlani sastav se seli u Vojvodinu, pa će posetioci u petak, 19.jula, moći da slušaju "Stray dogg" u klubu Terrarosa u Kikindi, a dan kasnije u klubu Zeleno zvono u Zrenjaninu.

Obe svirke počeće u 22 časa, a ulaz je slobodan. Narednog vikenda Vojvođani će imati priliku da ćuju ovaj sastav u Senti i Somboru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA