SVE O DŽANSU DERE: Lepotica iz Sile koja je zaludela Srbe! (FOTO)

Prelepa turska glumica je rođena 1980. u Ankari, studirala je arheologiju, bavila se manekenstvom, a bila je i druga pratilja na Izboru za mis Turske

  • 13

Prelepa Džansu Dere, glavna glumica u hit seriji "Sila", koja se od 15. decembra prikazuje na Televiziji "Pink", već godinama važi za jednu od najlepših Turkinja, a nekadašnja misica i manekenka kaže da joj je žao što nije završila studije arheologije, jer kako objašnjava, džaba vam lepo lice ako ste prazni u glavi!

Džansu je rođena 18. oktobra 1980. u Ankari, njen otac je trgovac, a majka nastavnica. Kao tinejdžerka je želela da se bavi baletom i plesom, ali je bila previsoka pa se posvetila manekenstvu. Sarađivala je sa poznatim turskim kreatorima, a radila je i nekoliko revija u Parizu i Milanu.

Naravno, njena lepota nije ostala nezapažena i 2000. je bila druga pratilja na izboru za mis Turske. Trebalo je da svoju zemlju predstavlja na "Mis Univerzuma" ali joj je to zabranila turska vlada budući da se takmičenje održavalo u grčkom delu Kipra.

Uporedo sa manekenstvom je tri godine studirala arheologiju na Univerzitetu u Istanbulu, ali nikada nije dogurala do diplome zbog čega mnogo žali.

- Od malih nogu zanimali su me istorija i arheologija, kao i književnost i istorija umetnosti. Žao mi je što nisam diplomirala, posebno zbog roditelja koji su toliko ljubavi i pažnje uložili u mene. Bili su očajni kad sam postala manekenka, jer je to prema njihovu mišljenju potpuno besmislen posao. I apsolutno su u pravu. Lepota sama po sebi je precenjena: kakvu korist imate od lepog lica ako ono krije prazninu u duši i glavi - izjavila je Dere.

Od 2003. se bavi glumom, i nakon manjih uloga u serijama "Sumrak", "Evropska strana", "Podzemna palata" i "Jesenja vatra", usledio je angažman u "Sili" a romantična priča o ljubavi između glavne junakinje i age Borana, osvojila je svet. Zato i ne čudi što je "Sila" odmah na početku emitovanja na "Pinku" oborila sve rekorde gledanosti u Srbiji.

Nakon "Sile" sledile su uloge u serijama "Ezel" i "Sulejman Veličanstveni", a Kansu je danas najplaćenija turska televizijska glumica, koja, kako se priča, dobija honorar od 30.000 evra po epizodi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA