Finale mts Dance Arene postalo još veće: Na EXIT stiže i vodeća techno zvezda nove generacije Joseph Capriati (FOTO) (VIDEO)

a uvod u ovo finale i muzičku dijagonalu od epskih sintova do apsolutne rejv ludnice, biće zadužen sjajni banjalučko-sarajevski duo After Affair

  • 0

Ovogodišnje finale EXIT festivala, ne prestaje da raste u svojim, sad već izvesno istorijskim dimenzijama, pa je program završne noći upravo postao još veći!

Na mts Dance Arenu, jednu od vodećih svetskih elektronskih pozornica, u nedelju 15. jula, pored već najavljenog zatvaranja celog festivala uz nastup nenadmašne Nine Kraviz i epskog tandema Tale of Us, stiže i vodeća techno zvezda nove generacije, Napolitanac u nezadrživom naletu na sam svetski tron - Joseph Capriati! Ovu udarnu postavu pojačaće i nesvakidašnje talentovani danski producent, te nesporno harizmatična DJ zvezda Kolsch, ali i sve sjajnija zvezda iz srca berlinske scene Dana Ruh! Za uvod u ovo finale i muzičku dijagonalu od epskih sintova do apsolutne rejv ludnice, biće zadužen sjajni banjalučko-sarajevski duo After Affair!

Joe Capriati je zvezda čiji uspon je apsolutno vrtoglav. Miljenik je vodećih izvođača velike techno generacije kao što su Carl Cox, Marco Carola ili Dave Clarke, a još uvek se prepričava i njegov b2b nastup uz Adama Beyera na mts Dance Areni 2015. godine! Ovog univerzalno obožavanog izvođača i miljenika elektronske scene svi vodeći svetski festivali danas svrstavaju u red najvećih hedlajnera, a centralni događaj na prošlom Amsterdam Dance Eventu, Awakenings, dao mu je da ima svoju noć svrstavši ga u rang sa imenima kao što su Paul Kalkbrenner, Adam Beyer i Ben Klock!

Foto: Promo

Njegov raspored je počeo da se popunjava i po godinu dana unapred, a ovakav status na svetskoj sceni donele su mu nove generacije svetske publike koja svedoči njegovim nepogrešivim setovima na događajima kao što su Time Warp, vodećim klubovima kao što su fabric, Sub Club, Berghain, Fuse i drugi ili kao rezident Music On i Revolution žurki na Ibici. Capriati kao apsolutni radoholik iza sebe ima vrtoglavih 200 i nešto numera i remiksa, uz dva studijska i dva miks albuma, uz pojavljivanje na desetinama drugih izdanja. Njegov autentični šarm prati fanatična izdržljivost, o čemu najbolje govori činjenica da je protekle godine u klubu Heart u Majamiju priredio set od 25 sati i 30 minuta!

Danac koji briše i piše nova pravila u muzici, Kolsch uz njegov karakteristični melodični zvuk postao je redovna zvezda vodećih svetskih festivala, uključujući i EXIT, uz festivale kao što su Sonar, Awakenings, Kappa Futur, ali i mesta kao što su Ajfelov toranj sa čijeg je vrha puštao muziku u direktnom prenosu za famozni Cercle kanal! Njegovo multi-kulturno poreklo i odrastanje u fascinantnoj anarho-hipi komuni Christiania oblikovale su ovog budućeg svetski poznatog producenta i didžeja, te su imaginarni svetovi u kojima je tada boravio osetni u treperavim i živopisnim setovima, a kada se u njegov muzički izraz umešaju i orkestarske perkusije i žice, krajnji rezultat je transcedentni tehno koji se retko može čuti i doživeti.

Foto: Promo

A pravi spoj emocija i elektronike biće i set multitalentovane Dane Ruh, rezidentkinje kultnog berlinskog mesta Club Der Visionaire! Njen zvuk se slobodno kreće od house do tehno okvira, a njena izdanja objavljuju etikete kao što su Ostgut Ton, Brouqade i Underground Quality, sa kojima više od decenije otvara vrata najboljih svetskih klubova i festivala. Impresivnu postavu poslednjeg dana festivala zaokružiće najtraženiji regionalni DJ duo After Affair koji svojim originalnim nastupima izaziva sve više pažnje u regionu, što po maratonskim setovima koji ne poznaju stilske granice, tako i po neobičnim lokacijama za svoje žurke na kojima im gostuju vodeća svetske imena kao što su Solomun, Dixon, Ame i drugi. Oni sami svoj zvuk opisuju kao "dubinu, mrak i groove" koji će biti idealna uvertira za muzičku završnicu ovogodišnje mts Dance Arene i celog Exita.

Popularna 4+1 akcija EXIT festivala samo do petka! 

EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Migos, Grace Jones, David Guetta, Martin Garrix, Ziggy Marley, Fever Ray, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Helena Hauff, Sevdaliza, Cockney Rejects, Dog Eat Dog, Madball, Slaves, Jax Jones, Carl Craig, Tale of Us, DJ Tennis, Daniel Avery, Rødhåd, Idles, Burak Yeter, Brujeria, Mahmut Orhan, Ofenbach, Slapshot, Asphyx, Bombers i mnoge druge.

Omiljena 4+1 akcija ljubitelja festivala koja podrazumeva da društvo kupovinom četiri ulaznice, petu dobija na poklon, traje do petka, 8. juna. Ulaznice po promotivnoj ceni za 6.990 dinara prodaju se onlajn putem sajta exitfest.org, kao i direktno u mreži Gigs Tix, a na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i opcije za smeštaj i prevoz do EXIT festivala.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA