EXIT u čast titule najboljeg evropskog festivala spremio novi, još spektakularniji izgled glavnih bina (FOTO) (VIDEO)

U duhu nezadrživih promena na svetskoj festivalskoj sceni, EXIT će ove godine na glavnoj bini prikazati dosad najobimniju produkciju uz mnoštvo LED ekrana, najnovijih rasvetnih uređeja i scenskih efekata, dok će i već impresivna Arena dobiti novi, još spektakularniji izgled

  • 0

Spektakularni snimci i fotografije kompletno redizajnirane mts Dance Arene sa prošlogodišnjeg EXIT festivala obišli su ceo svet, a ove godine dodatno je podignuta lestvica i u produkciji glavne bine!

Ni kraljica im nije odolela: Madonna na sceni sa Migosima nakon što su spot snimili u njenoj kući (VIDEO)

U duhu nezadrživih promena na svetskoj festivalskoj sceni, EXIT će ove godine na glavnoj bini prikazati dosad najobimniju produkciju uz mnoštvo LED ekrana, najnovijih rasvetnih uređeja i scenskih efekata, dok će i već impresivna Arena dobiti novi, još spektakularniji izgled! Sva ta oprema, zajedno sa ostalim binama u Novi Sad stiže u preko 20 šlepera opreme, posle čega se pretovara u manja dostavna vozila i prenosi na tvrđavu etapno i pod striktnim nadzorom uz logistiku koja se planira mesecima unapred, dok sama realizacija umesto uobičajenih nekoliko dana na otvorenim prostorima, u slučaju Exita traje čak pet nedelja svakodnevnog rada u smenama.

Sa ovogodišnjim dizajnom, binska konstrukcija mts Dance Arene široka je čak 59 i visoka 18 metara, sa krilima koja su ove godine podignuta za još tri metra u odnosu na prošlu godinu. Cela konstrukcija nosi dosad rekordnih 1142 LED panela spojenih u atraktivan scenski raspored koji preliću specijalno izrađeni ramovi sa 468 LED tuba nove generacije, što je za čak tri puta više nego prošle godine! Nakon što su ove godine već nastupali na događajima kao što su čuvenim elektronskim festivalima kao što su Awakenings, Time Warp ili Kappa Futur, na EXIT i ove godine dolazi čuveni vizuelni studio DubLab iz Lisabona, čiji VJ tim već nedeljama unazad sprema specijalne video materijale.

Foto: Promo

I ove godine, čuveni i besprekorni zvuk na Areni nosi izuzetno famozni Meyer MILO sistem sa 110 zvučnih kutija, a spektakl će i ove godine upotpuniti sedam najsavremenijih lasera nove generacije uz sočiva koja pružaju neverovatno preciznu definiciju slike uz maksimalnu bezbednost za vid. Uz scenske izvođače sa tačkama koje uvek ostavljaju bez daha i plesača i plesačica koji uvek atmosferu dovedu do usijanja, ove godine su i specijalni efekti poput nove pirotehnike, brojnih hejzera, mašina za suvi led i CO2, dobili značajno pojačanje!

EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. U četvrtak 12. jula na tvrđavu, pored Migos, Fever Ray i LP, dolaze i Richie Hawtin, Amelie Lens, Ben Clock, Adam Bexer b2b Ida Engberg, Dog Eat Dog, Sevdaliza, Marko Louis i brojni drugi, a cena ulaznice za ovu noć je 2.990 dinara. U petak na EXIT stižu French Montana, Ziggy Marley, Jax Jones, Carl Craig, Maceo Plex, Cockney Rejects, Madball, Rødhåd, Bad Copy, Mike Servito, Marko Nastić, Idles i mnogi drugi, a cena ulaznice za petak 13. jul je takođe 2.990 dinara.

Cena za subotu 14. jul je ista kao prethodna dva dana, a na Exitu nas očekuje najveća žurka za koju će biti odgovorni Grace Jones, Ofenbach, Guy Gerber, Solomun, Boris Brejcha, Delta Heavy, Disciples, Helena Hauff, Slaves, Bajaga i Instruktori, Bombers, Nikola Vranjković, Sunshine... Ulaznica za nedelju trenutno košta 3.590 dinara, a finale ovogodišnjeg Exita pripašće najvećim imenima elektronske dance scene Davidu Guetti i Martinu Garrixu, tu su i Nina kraviz, Alice Merton, Joseph Capriati, Tale of Us, Asian Dub Foundation, Mahmut Orhan, Zhu, Kölsch, MY BABY, Bojana Vunturišević, Krešo Bengalka,  Vojko V i još stotine izvođača na više od 40 zona i muzičkih bina širom tvrđave.

U prodaji se nalazi jako ograničen broj četvorodnevih ulaznica po ceni od 12.500 dinara koje će ovim tempom prodaje biti rasprodate već  danas! U prodaji će posle toga ostati samo jednodnevne ulaznice po aktuelnim cenama!

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA