≫ 

Ovakvo ponašanje prema ženama mora da se okonča: Gvinet Paltrou i Anđelina Džoli ispričale kako ih je zlostavljao prvi čovek Holivuda

Anđelina Džoli i Gvinet Paltrou ispričale su svoje traumatično iskustvo sa Vajnštajnom, koji je već 30 godina najmoćniji u Holivudu

  • 14

Skandal koji je zatresao Holivud, a koji se odigrao pre 20 godina, kada je američki filmski producent i oskarovac Harvi Vajnštajn (65) prema pisanju medija seksualno zlostavljao glumice, i dalje ne jenjava. Među onima koje su doživele ovo traumatično iskustvo jesu i Gvinet Paltrou i Anđelina Džoli, koje su progovorile o svom slučaju.

Skandal ne jenjava: Najmoćniji čovek Holivuda se izvinio zbog seksualnog zlostavljanja glumica i manekenki i smatra da su sada "kvit"

Kada je Gvinet Paltoru imala 22 godine dobila je ulogu koja će je preko noći od prosečne glumice vinuti u sam vrh holivudskih zvezda.

Prvi čovek Holivuda, Harvi Vajnštajn, angažovao ju je za glavnu žensku ulogu u adaptaciji romana Džejn Ostin "Ema", a pre snimanja pozvao ju je u svoj apartman na Beverli Hilsu, na radni sastanak.

To se završilo tako što je Vajnštajn spustio svoje ruke na nju i predlagao da je odvede u sobu za masažu, navela je Gvinet.

Foto: Guliver/Mike Windle/Getty Images for Airbnb

- Bila sam dete, prijavila sam se, bila sam uzbuđena - rekla je glumica u intervjuu, javno ističući da ju je seksualno zlostavljao čovek koji joj je pomogao da ima blistavu karijeru, a potom i da osvoji Oskara.

Odbijala je njegove ponude, kako navodi, a sve je ispričala svom tadašnjem dečku Bredu Pitu, koji se suočio sa Vajnštajnom. Ubrzo nakon toga, holivudski mag joj je zapretio da o njegovoj "akciji" nikome ne sme ni da zucne.

Foto: Guliver/Drew Angerer/Getty Images

- Mislila sam da će me otpustiti. Ovakvo ponašanje prema ženama mora odmah da se okonča - rekla je Gvinet Paltrou.

Osim Gvinet, traumatično iskustvo sa Harvijem Vajnštajnom imala je i jedna od danas najslavnijih holivudskih zvezda Anđelina Džoli. Sve se dogodilo kasnih 90-ih, tokom snimanja filma "Playing by Heart", kada je takođe pokušao da joj se približi u hotelskoj sobi.

Foto: Tanjug/AP/Invision

- U svojoj mladosti sam imala grozno iskustvo sa Harvijem Vajnštajnom i odlučila sam da nikada više ne sarađujem s njim, kao i da upozorim druge koji su to činili - navela je Džolijeva u svom mejlu i dodala:

- Ovakvo ponašanje prema ženama neprihvatljivo je u svakom pogledu, u bilo kojoj zemlji.

Foto: Guliver/Mark Davis/Getty Images

Vajnštajn se nedavno izvinio na ovakvom ponašanju, navodeći u saopštenju sledeće:

Iskreno se izvinjavam na ponašanju koje je izazvalo mnogo bola. Poštujem sve žene i žalim zbog toga što se dogodilo - ali je osporio tvrdnje "Njujork tajmsa" da je uznemiravao svoje radnice gotovo tri decenije.

(Telegraf.rs/nytimes.com)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zorka

    10. oktobar 2017 | 23:10

    laprdaju sad zasto nizu reagovale odmah nego su imale koristi pa sutile nebi se ni, znalo zanjih sve je to mutno

  • Karlos terorista

    10. oktobar 2017 | 23:01

    Koji bi čovjek legao sa ovim osušenim vranama??? Pravda za Vajnštajna!!!

  • Femme

    10. oktobar 2017 | 22:12

    KOliko odvratnih i podlih komentara ovde ima... Da li ste normalni??? Još žene. Inače smatram da su strejt žene glupe ko ona stvar upravo zbog ovakvih komentara gde se vidi da se uvlače muškarcima.Po vama svaka žena treba to sve da trpi ako to znači da će da zarađuje kao što bi neko prosečan debil muškarac zarađivao da ne mrdne prstom..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA