Bila je depresivna, već je jednom pokušala da se ubije. Šta se krije iza smrti pevačice grupe The Cranberries? (FOTO) (VIDEO)

Dolores O'Riordan (46) pronađena je mrtva u hotelskoj sobi u Londonu, gde je boravila zbog snimanja obrade svoje autorske pesme "Zombi"

  • 3

Smrt pevačice čuvenog irskog benda "The Cranberries", 46-godišnje Dolores O'Riordan, šokirala je svet, posebno muzički. Autorka velikog hita "Zombie" preminula je hotelu u Londonu 15. januara, a za sobom je ostavila tri ćerke. 

SVET U ŠOKU: Pevačica grupe The Cranberries umrla u 46. godini

Beživotno telo pevačice božanstvenog glasa pronađeno je u hotelskoj sobi u Londonu, a uzrok smrti i dalje je nepoznat. Ipak, policija tvrdi kako nema sumnjivih okolnosti u vezi sa njenom smrću, prenosi BBC, a uzrok će biti utvrđen obdukcijom.

Foto: Profimedia

Poznato je da Dolores nije imala nimalo lak život. Još kao mala suočila se najtežim oblikom zlostavljanja i nije krila da je bila žrtva seksualnog nasilja. Otvoreno je pričala o tome, kao i o svojoj borbi sa bipolarnom bolešću, alkoholizmu, ali i poremećajima u ishrani. Kako navode njeni bliski prijatelji, sve je to dovelo do toga da 2013. godine pokuša sebi da oduzme život predoziranjem. Lekari su uspeli da je spasu, a Dolores je potom izjavila "kako ju je Bog očigledno ostavio na ovom svetu zbog dece".

Inače, Dolores je majka tri ćerke; Tejlor (20), Mili (16) i Dakote (12), koje je dobila u braku sa Bonom Bartonom, od kojeg se razvela 2014. godine i to ju je potpuno slomilo.

Foto: Profimedia

Nije krila od javnosti ni svoj problem sa alkoholizmom, a u jednom od intervjua izjavila je i kako je ustvari "jutro posle" najteže.

Sve je puno gore sledećeg jutra. Kada se sećanja vrate, dođu i loši dani. To ne mogu da kontrolišem, pa ponovno tražim utehu u flaši - izjavila je Dolores.

Porodica i prijatelji skrhani su od tuge zbog Doloresine smrti, a u zvaničnom saopštenju pevačicine PR službe navedeno je kako u ovim teškim trenucima mole za razumevanje i privatnost.

- Dolores je bila užasno depresivna nedeljama pre smrti. Patila je i od bolova u leđima, zbog čega je otkazala većinu nastupa prošle godine - izjavili su pevačicini prijatelji.

Samo nekoliko dana pre smrti ona i njen dečko Ole Korteski, muzičar sa kojim je alternativno sarađivala u grupi D.A.R.K, objavili su zajednički selfi na Instagramu uz komentar kako zajedno provode noć u pidžamama.

U poslednje dve godine često su viđani kako se drže za ruke na relaciji Irska - Njujork.

Foto: Instagram/doubleole

Dolores je pisala pesme od svoje 12. godine, a najzapmaćenija će bez pogovora ostati po svom čuvenom hitu "Zombie" iz 1994. godine.

Poslednji koncert održala je 15. decembra 2017. u Njujorku. 

Članovi benda "The Cranberries" od Dolores su se oprostili na Tviteru.

- Očajni smo zbog gubitka naše drage Dolores. Bila je neverovatan talenat i vrlo smo privilegovani što smo bili deo njenog života još od 1989. godine kada su stvoreni "Cranberries". Svet je danas izgubio istinskog umetnika. Noel, Majk i Fergal - stoji u objavi.

Dolores je bila u Londonu radi snimanja obrade pesme "Zombie", a dan pred smrt ostavila je poruku producentu kako jedva čeka snimanje.

Pevačica će biti sahranjena u gradu Limerik, u kojem je odrasla. 

Foto:Wikipedia/Alterna2 http://www.alterna2.com

(Telegraf.rs/bbc.com, mirror.co.uk)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA