Prestrašna, istinita priča koja se krije iza najvećeg hita grupe "The Cranberries" (VIDEO)

Pesma "Zombie" koju je napisala i otpevala Dolores O' Riordan govori o tragičnom događaju iz 1993. godine

  • 0

Vest da je u 46. godini preminula Dolores O' Riordan, pevačica grupe "The Cranberries", šokirala je svet. Ova pevačka zvezda ostavila je iza sebe brojne hitove, a bez dvoumljena najveći hit jeste "Zombie".

Upravo iza te pesme krije se krije se strašna i tužna istinita priča. Naime, ovaj hit inspirisan je pričom o pogibiji dvojice dečaka, Tima Parija (12) i Džonatana Bola (3), koji su stradali u bombaškom napadu Irske republikanske armije (IRA) u gradu Voringtonu, u Engleskoj.

Ovaj tragičan događaj desio se davne 1993. godine, kada su dve bombe, koje su bile sakrivene u kantama za smeće, eksplodirale i pritom ubile dvojicu mališana. 54 osobe su ranjene u napadu, četvoro njih ozbiljno.

Grupa "The Cranberries" je pesmu "Zombie", koju je napisala i otpevala Dolores O'Riordan, objavila 1994. godine, a naredne, 1995. godine, ovaj hit osvojio je nagradu za najbolju pesmu na dodeli Evropskih MTV nagrada.

Foto: Profimedia

Kolin Pari, otac poginulog Tima Parija, odao je poštu Dolores O' Riordan gostujući u emisiji "Good Morning Ulster" i rekao je da nije bio upoznat da je pesma "Zombie" posvećena tragičnom događaju u kojem je stradao njegov sin.

- Nisam bio svestan uopšte o čemu se radilo u pesmi... Gledao sam kako Dolores peva, slušao reči koje su bile maestralne i veoma istinite... - rekao je gospodin Pari i istakao da mu je veoma žao što je Dolores preminula.

Poslušajte pesmu "Zombie" grupe "The Cranberries":

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA